Drbárna ze ZOO: Anežka si zoufá kvůli bývalému manželovi a Raul proklíná Sidonii

Drbárna ze ZOO: Anežka si zoufá kvůli bývalému manželovi a Raul proklíná Sidonii
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Adam má zlé sny a hledá někoho, kdo by mu pomohl se v nich vyznat. Opakovaně se mu totiž zdálo, že Sid zemřela u porodu, a to ho děsí. Adam nemá moc lidí, kterým by se svěřoval, a tak zašel za Helenou.

Jenže bývalá spolubojovnice Helena je už od začátku k Adamovým vizím poněkud vyhraněná. Na podobné věci nevěří a ani jeho zlé sny nebere nijak vážně. Posílá ho za Filipem, který si s ním podle ní rozhodně rád popovídá. Nervozity si všimla i Sid. Trochu ji zaskočilo, že se jí Filip ptal na antikoncepci. Tu teď brát nemůže, ale nijak se tím nestresuje. Dítě by jí nevadilo. Překvapila ji však Adamova reakce, který se rozhodně na její možné otěhotnění moc netvářil. Vůbec jí přijde poslední dny divný.

Sid se tak obrátila o pomoc na Adamova vojenského psychologa, který se „náhodou“ stavil za Adamem v práci. Moc dlouho mu ani netrvalo objevit problém, který Adama děsí. Na misi v Afganistánů byl Adam svědkem toho, jak u porodu zemřela mladá žena, protože její manžel odmítl převoz do nemocnice. To se mu teď nějak vrátilo do snů, aniž by si na událost dokázal vzpomenout. Teprve s psychologem záhadu zlých snu dokázal zpracovat.

Danuše tráví volný čas u Raula na chatě, ale poklidnou idylku jim zcela naruší Sidonie. Té se podařilo poprvé v životě chytit kapra a její nadšení nebere konce. A jak už to u ní bývá, hned začne myslet jako podnikatelka. Aniž by se s Raulem poradila, vymyslí rybářskou soutěž pro klienty sklárny.

Z oázy klidu se tak stane naprosto chaotické místo. Zázemí u rybníka není na tolik lidí připravené a Raul vůbec neví, co si počít. Nakonec volá Sidonii, aby se přišla podívat, co její hloupý nápad způsobil. Kupodivu nakonec i ona uzná, že soutěž je sice dobrý nápad, ale místo je třeba najít jinde. Ani ona by nechtěla o atmosféru u rybníka přijít a možná trochu začala Raula chápat, proč udržuje u vody jen skromné zázemí, přestože by mohl na rybaření vydělávat.

Anežka si připadá jako ve zlém snu. Z nemocnice zamířila rovnou do práce, přestože je ještě hodně omezená pohybem. Tak nějak počítala s tím, že v práci jí pomůže Petra a doma kluci, které si vyzvedne u bývalého manžela, který je pár dní hlídal. Jenže Krása si vzal do hlavy, že se o Anežku bude starat. Vidí to jako příležitost, jak jí ukázat, že je z něj lepší člověk a že by se třeba mohli dát dohromady.

Jenže Anežka rozhodně nemá v úmyslu vstoupit podruhé do stejné řeky, navíc jí upovídaný ex leze řádně na nervy. Bohužel se vždy objeví v okamžiku, kdy pomoc opravdu potřebuje, protože ani takové drobnosti, jako zvednout ze země klíče nebo přenést židli, zatím nezvládá. A ještě horší je, že i přes nedůvěru, kterou k němu měla ohledně kluků, to vypadá, že jejich hlídání zvládl na jedničku. Nemůže se ho proto tak jednoduše zbavit a Krása je velmi vytrvalý.

Zdroje článku: