Dnes v Ulici: Věrka odpočítává dny do doby, než Monika odletí, Blanka se chová divně a z Vandy se opět stává fňukna

Dnes v Ulici: Věrka odpočítává dny do doby, než Monika odletí, Blanka se chová divně a z Vandy se opět stává fňukna
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nemilé překvapení čeká na Věrku, která stále neví, jak to Karla s Kryštofem mají. Bohužel se jí potvrzuje její teorie, a to taková, že Kryštof někoho má. Zase ta Monika! Z pilné Vandy se stává opět otravná fňukna, která si stěžuje na to, jak je k ní život nefér. Blanka je pro změnu přešlá.

Luděk má pro Vandu opravdu slabost

Je úsměvné, jak brzo Vandě otrnulo. Z pilné a pracovité holky, která se o sebe chtěla postarat sama, je už zase chudinka, které musí Luděk házet záchranné lano. To bylo řečí ohledně její nové práce i toho, jak se sama postaví na nohy. Teď už je zase nafučená a frustrovaná z dojíždění, z vaření kávy a vlastně i z toho, jak neschopná je. Luděk bude ředitelem komory a ona? Ona v nějaké firmě bude vařit kávu a pak jak homlesák bude jezdit s taškami vlakem domů. Přitom ještě nedávno Jolaně a Marii skuhrala, že by jí stačilo, aby ji Luděk vzal zpátky. Teď už Luděk, dovolená v Karibiku a dům v Říčanech najednou nestačí. Divné je, že Luďka tohle její chování nevytáčí. Místo, aby ji usadil do patřičných mezí, usilovně přemýšlí, jak zařídit, aby se jeho Vanďousek měl lépe. Dokonce jí přislíbí jeho auto... pokud mu tedy vyjde ředitelování. Jediné, co Vandu vytrhává z její apatie, je telefonát Hany.

Věrka načapá Moniku u Kryštofa  

Věrce se bohužel potvrzují její teorie. Sama si do hlavy vtloukla, že Kryštof někoho má. Když pak vidí Moniku u Kryštofa na kávě, nechová se k ní přímo přívětivě. Neuvědomuje si, že ona je vlastně také návštěvou a do toho, koho si mladí do svého bytu vodí, jí nic není. Zajímavé, že časté návštěvy Jakuba Štěpánka jí tolik nevadily. Slunečními paprsky za mraky je pro ni zpráva, že Monika už brzy odlétá. No konečně! A proto skoro na kolenou Karlu prosí, aby to s Kryštofem ještě týden vydržela. Týden? To je pro Karlu, která si spolu s Kryštofem zahrává s Věrčinými nervy, záhadné a úsměvné zároveň.

Blanka nemůže být pro Evžena takovou oporou, jakou by potřeboval 

Kdo se teď chová velmi divně, tak to je Blanka. Přitom ona byla tím, kdo Evžena zatáhl do jeho minulosti a nutil jej prožít všechny nepříjemnosti. Teď, po tom, co způsobila, místo aby stála pevně vedle něj, zamýšlí se sama na sebou a nad svým vlastním alkoholismem. Už nechce být v terapii považována za alkoholičku. Vůbec se jí nelíbilo, co všechno musela znovu otevřít a připomenout si. Vždyť svůj boj s alkoholem zvládla. Žádné staré touhy se v ní neprobouzí. Proč by musela být jednou z nich? Evžen tohle nechápe. Doufal, že je v Blance více síly. Ona si to ale jako vždy okecá. Je vidět, že Evžena to mrzí. Zvlášť, když to byla ona, kdo se šťoural v jeho starých záležitostech. Naštěstí Hana už je nejspíš minulostí.

Zdroj článku:
  • Autorský text