Daniel Radcliffe a jeho marná snaha nebýt už Harrym Potterem

Daniel Radcliffe a jeho marná snaha nebýt už Harrym Potterem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pro herce a herečky, kteří se výrazně prosadili v dětském věku, není snadné se zbavit své umělecké minulosti a prezentovat se jako herci mnoha jiných úspěšných rolí, které vytvořili v dospělosti. Představitel Harryho Pottera o tom ví své.

Ve stínu Harryho Pottera

Daniel Radcliffe si nedávno v jednom rozhovoru postěžoval, že už se nějaký čas snaží od své dětské role distancovat, protože už je dávno někým jiným a má za sebou celou řadu nových projektů, ale není to pro něj vůbec snadné. Postavě Harryho je vděčný, protože právě při natáčení této filmové série si uvědomil, jak moc je vděčný za tuto příležitost a kolik mu toho Harry dal. Na druhou stranu je jako zkušenější herec v rozpacích, když se dívá na způsob, jakým svou osudovou postavu ztvárnil. S úsměvem dodal, že je to takové malé ohlédnutí za jeho mládím.

Herec vyrost, dospěl v muže. Může se pochlubit celou řadou zajímavých rolí, mezi jevištěm, televizí a kinem. Dokonce vydal pod pseudonymem básně. Hlavně si vyzkoušel v herecké práci i jiné žánry, od hororu po úplně bláznivé projekty.

Daniel se narodil 23.7. 1989 v Londýně. Je synem literárního agenta a castingové agentky. Oba jeho rodiče si jako děti zkusili zahrát pár rolí. Je tedy jasné, že jablko nepadlo daleko od stromu.

Jak to začalo

Daniel si poprvé zahrál v 10 letech ve dvoudílné televizní adaptaci románu Charlese Dickense mladého Davida Copperfielda. V roce 2000 byl pozvaný na konkurz na titulní roli do prvního filmu o Harrym Potterovi. Po celé řadě konkurzů a osmiměsíčním čekání nakonec roli, která mu změnila život a přinesla slávu a bohatství, dostal.

Spořivý boháč

Za první film s Harrym si herec odnesl honorář 1 milion dolarů, za druhý film už to byly 3 miliony dolarů. Za celou sérii si jen na honorářích přišel na pohádkových 92 milionů dolarů. S penězi za procenta ze zisku to bylo přes 100 milionů. Ve Velké Británii se díky svým příjmům držel do 30 let v čele žebříčku nejbohatších osobností v kategorii do 30 let ve Velké Británii.

Zajímavostí je, že z peněz, které mu Harry Potter vydělal, prakticky nic neutratil. Herec žije z dalších honorářů a nechává si peníze na horší časy. Sám říká že nežije nijak náročným životem, ale že mu uložené peníze dávají úžasnou svobodu a je příjemné že si může dovolit hrát i v nekomerčních projektech a nemusí si vybírat práci podle peněz.