Colette (2013): Příběh tajné lásky v prostředí válečné hrůzy můžete vidět dnes večer v TV

Colette (2013): Příběh tajné lásky v prostředí válečné hrůzy můžete vidět dnes večer v TV
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film, který obdržel několik nominací na cenu Český lev, vás zavede do nelítostného světa osvětimského koncentračního táboru, kterým vás provede židovská dívka Colette.

Každodenní boj o holý život

Koprodukční film Milana Cieslara, na jehož scénáři se podíleli Arnošt Lustig a Ladislava Chateau, vás zavede do nelítostného světa každodenního života v koncentračním táboře v Osvětimi. Každodenní boj o přežití se odehrává i uvnitř společnosti vězňů, kde vládne přísná hierarchie. Předmětem obchodování je cokoliv, co dokáže pomoci prodloužit život.

Jiskra naděje uprostřed nepředstavitelné hrůzy

Colette je židovská dívka, která se do koncentračního tábora dostává při jednom z transportů až z Belgie. Jeden z vězňů jí poradí, co má říct při selekci. Tím ji zachrání život, protože neputuje na jistou smrt do plynové komory. Co se nakonec přihodí, aby dva mladí lidé v sobě našli sílu snášet každodenní všudypřítomné peklo nacistické mašinérie? A jak s krásnou dívkou naloží důstojník?

Autor zažil hrůzy války na vlastní kůži

Autor filmového scénáře a spisovatel Arnošt Lustig si na vlastní kůži prožil všechna úskalí holocaustu. Stal se mimo jiné i svědkem velmi ojedinělých zdařilých útěků vězňů z Osvětimi.

Film Colette, kde si hlavní role zahráli Jiří Mádl a Clémence Thioly, můžete vidět dnes večer od 21:55 na ČT2.