Chyť mě, když to dokážeš (2002): Frank Abagnale ve filmu zatkl sám sebe

Chyť mě, když to dokážeš (2002): Frank Abagnale ve filmu zatkl sám sebe
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Geniálního podvodníka Franka Abagnala, který si hraje s agenty FBI jako kočka s myší, ztvárnil ve snímku Chyť mě, když to dokážeš Leonardo DiCaprio. Skutečný Abagnale se však ve filmu objevil také. Režisérovi to nedalo, a přidělil mu malou roličku.

Leonardo DiCaprio před natáčením vyhledal skutečného Abagnala, aby lépe pochopil jeho povahu a dokázal se do něho vcítit. Pozval ho na několik dní do svého domu v Beverly Hills a od rána do noci s ním diskutoval, nahrával jeho slova na diktafon a dělal si poznámky do notýsku. Poslední den pak spolu zašli za režisérem Stevenem Spielbergem.

Spielberg přivítal bývalého zločince vřele, a dokonce mu nabídl, že by si sám mohl v připravovaném filmu zahrát. Abagnale tak nakonec ztvárnil policistu, který DiCapria na konci příběhu zatýká a nasazuje mu pouta. 

Po premiéře zůstal Abagnale jako opařený a nebyl schopen slov. Očekával průměrnou popkornovou zábavu, a místo toho zhlédl psychologickou sondu do vlastní duše, kterou na začátku rozdrásal rozvod jeho rodičů. "Film není pravdivý na 100 procent, ale opravdu jsem měl takové dětství a mou matku film vykreslil zcela přesně," přiznal později Abagnale.