Film Chyby – novinka, na které v kině nesmíte chybět

Film Chyby – novinka, na které v kině nesmíte chybět
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po skoro roce a půl nemusíme sedět doma na zadku. Konečně si můžeme po dlouhé době zajít do restaurace, posedět do baru nebo na pořádně cvičení do fitcentra. Ale co třeba takové kino? Skvělý film, popcorn, něco dobrého k pití – ideální kombinace.

Novinka letošního roku, která se právě uvádí do kin. Romantický film plný dramatu. Ano, popis sedí na nový film Chyby od režiséra Jana Prušinovského, který režíroval i komedie František je děvkař nebo Kobry a užovky. Režíroval například i televizní sportovní seriál Okresní přebor, který zná skoro každý divák.

„Vztahovou romanci jsem ještě nikdy netočil, navíc jsem ve svých příbězích nikdy neměl dominantní ženskou postavu. A právě v tom vidím pro sebe největší výzvu. Scénář mě navíc oslovil tím, že jde o komorní, nejednoznačný a přímočarý příběh, který si uchovává určitou syrovost,“ uvedl režisér filmu Jan Prušinovský.

Herecké obsazení

Hlavní hrdinku Emu ztvárnila Pavla Gajdošíková, třicetiletého pokrývače Tomáše pak Jan Jankovský. Dále se ve filmu objevují Ondřej Kokorský, Jan Kolařík, Ivo Gogál, Eva Hacurová, Marta Dacingerová, Kryštof Rímský nebo Michaela Petřeková.

Ema je prodavačka v supermarketu na malém městě, je plná energie a celý život před sebou. V nedaleké vesnici bydlí o pár let starší Tomáš, se kterým stráví noc. Ani jeden si od toho nic nesliboval, ale na scéně se objevuje láska, později vztah a společné bydlení. Jenomže Ema má tajemství. Její minulost není tak bezproblémová. Chce se mu tedy svěřit s tím, co v životě prožila. Tomáš ale nechce nic slyšet, žije přítomností a minulosti neklade takový důraz.

Bohužel je ale minulost dožene, vybublá na povrch a stanou se věci, které jim obrátí životy naruby.

Zajímavosti

Film byl podpořen částkou 7 milionů korun od Státního fondu kinematografie.                  

„Chyby jsou příběhem lidí, kteří nejsou ani dobří ani špatní. Jak název filmu napovídá, v určitých momentech svého života chybují a za tyto chyby pak mohou být potrestáni,“ říká režisér filmu Jan Prušinovský.

Zdroje: