Celebrity pod lupou: Kdysi si neměla svlékat svetřík a zradu partnerovi neodpustila. Sympatická herečka i po šedesátce nemá o práci nouzi

Celebrity pod lupou: Kdysi si neměla svlékat svetřík a zradu partnerovi neodpustila. Sympatická herečka i po šedesátce nemá o práci nouzi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečka Zuzana Bydžovská dokáže zahrát starostlivou matku i bláznivou stíhačku. Patří ke generaci dětských hvězd, pro které si filmaři chodili rovnou do škol. Zuzana se tak stala jednou z dětských postav ve filmu Přijela k nám pouť (1973), kde se potkala třeba s Miroslavem Vladykou a Markem Vašutem.

Zrzavé děvče s širokým úsměvem nezůstalo bez povšimnutí, a tak na sebe nabídky na další role nenechaly dlouho čekat. Bylo jasné, že v rodině padlo jablko hodně daleko od stromu a zubařská profese rodičů se Zuzaně vyhne obloukem. Po účinkování v seriálu My z konce světa a po roli ve filmu Konečně si rozumíme se zubařská dcerka rozhodla místo kleští a vrtačky zkusit štěstí na konzervatoři. Ještě v dospívání se musela vyrovnat s rozvodem rodičů, ale nebylo to pro ni nijak stresující. Když se matka provdala do USA, všichni její vrstevníci jí záviděli prázdniny za velkou louží a krásné oblečení, které si odsud vozila.

Cestování jí také pomohlo se sebevědomím, přestože první cestu do New Yorku, kterou podnikla sama z Německa, protrpěla se strachem a obavami, protože se neuměla domluvit a komunikovala pomocí připravených kartiček.

Ještě během studia dostala příležitost zahrát si v Divadle na Vinohradech, kde se spřátelila s Ivou Janžurovou. Komedie Ten svetr si nesvlíkej, kde hrála její dceru, patří mezi často reprízované projekty, na které se diváci vždy s chutí podívají. Na natáčení se potkala i s Miroslavem Vladykou, se kterým před kamerami začínala.

Když si mladá herečka do sytosti užila mejdanů a svobody, rozhodla se změnit životní styl a usadit se. Bohémský život nahradila péčí o rodinu, když se jim s grafikem Jaroslavem Pružincem narodila dcera Dora. Vztah však nevydržel, ale teprve po něm přišel její osudový muž.

Miroslav Etzler měl v mládí šarmu na rozdávání a brzy se stal i filmovou hvězdou díky filmu Čas sluhů. Zuzanu si vyhlédl už před časem a jen čekal na příležitost, aby ji sbalil. Ve zranitelném období, kdy se vzpamatovávala z rozvodu, mu to ani moc práce nedalo a začali spolu žít. Na svět přišel syn a vypadalo to, že je vše zalité sluncem. Etzler už za sebou měl jedno manželství, ale herečka věřila, že jeho zálibu v ženách a alkoholu zvládne, když mu poskytne pevné a spokojené zázemí.

Jenže Miroslav Etzler se za pár let začal nudit – když mu život zkřížila krásná a velice společenská Vilma Cibulková, která měla za sebou už pár bouřlivých vztahů, neodolal pokušení.

Pro Bydžovskou to byla velká zrada a nejvíce ji ranilo, že si Cibulkovou vzal za ženu. Ona s ním žila jen „na psí knížku“, což mělo alespoň tu výhodu, že si ušetřila nervy s rozvodem. O syna se však soudili a zhrzená žena udělala vše proto, aby se syn s otcem vídal co nejméně.

Bývalí partneři se také museli přenést přes skutečnost, že se budou potkávat pracovně a občas i na jevišti. To nakonec zvládli a poté, co přelétavý Etzler začal podvádět i Cibulkovou, došlo Bydžovské, že ona nic špatně nedělala a jen měla smůlu na muže, který není stavěný pro vážné vztahy.

Další děti si Zuzana Bydžovská pořídila na dálku – adoptovala dvě děti z Afriky, kterým přispívá na vzdělání a zdravotní péči. Dcera Dora se po stopách své matky nevydala. Častým pobytem u babičky se naučila dobře anglicky, takže chvíli učila a poté objevila svůj talent ve tvorbě reklamních sloganů.

V současné době je Zuzana Bydžovská jednou z hlavních postav minisérie Matematika zločinu (Voyo), kde hraje starostlivou matku odsouzeného syna, která se snaží všemi dostupnými prostředky dokázat synovu nevinu. Pro syna je ochotná obětovat cokoliv. Zajímavý snímek udržuje diváky celou dobu v napětí, a právě chování milující matky, která ovšem trochu zapomíná na to, že má i dceru, dokáže diváky pořádně potrápit. Nepřijde statečná žena nakonec o vše jen proto, že si odmítá připustit synovu vinu?

Diváci si také určitě Zuzanu Bydžovskou vybaví v komedii Revival, kde hraje mírně bláznivou ženu jednoho člena bývalé kapely.

Zdroje článku: