Blondýnka z Discopříběhu pobláznila nejednoho mladíka. Hvězdou se však nestala a spokojeně žije obyčejný život

Blondýnka z Discopříběhu pobláznila nejednoho mladíka. Hvězdou se však nestala a spokojeně žije obyčejný život
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V srpnu se nám na obrazovky TV Nova vrací film Discopříběh z roku 1987, který je pro jednu generaci mladých lidí nostalgickou vzpomínkou na mládí, které bylo trochu jiné, než jak ho prožívá současná mladá generace. Bez internetu, bez mobilních telefonů a s módou, která dnes budí úsměv na tváři.

Mariana Slováková (dnes Konečná) se k roli dostala přes svou činnost v dramatickém kroužku a v modelingu. Sama v několika rozhovorech uvedla, že film byl sice hodně úspěšný, ale pro ni zásadní změnu v životě neznamenal. Po natáčení se vrátila zpět na Slovensko a žila svůj život dál.

Další herecké nabídky nedostala, ale ani po nich moc netoužila. Když oslavila plnoletost, odjela do Německa a později do Švýcarska, kde žila se zajištěným Švýcarem, jak zmínila v jednom rozhovoru pro iDnes.

Jak jsem žila delší čas s tím majetným Švýcarem, tak ten paradoxně nebyl materiálně založený. Nechtěl mít ženu, která bude studovat a chodit do práce. Chtěl mít ženu u sebe. Tehdy mi to vyhovovalo. Cestovali jsme spolu, projeli jsme Afriku a navštívili po světě různé ostrovy. Plavili jsme se na lodích. Byl to pěkný život. Díky tomu mám dnes nadhled,

uvedla.

Discopříběh je plný písniček, které v té době určitě filmu pomohly. Hodně se také očekávalo od nejmladšího člena rodiny Hrušínských. Právě tento film mu mohl usnadnit navázání na rodinnou tradici, ale věhlasu svých slavných příbuzných nedosáhl, přestože herectví studoval.

záběr z filmu
záběr z filmu | Zdroj: Bonton / TV Nova

Mladá parta herců si však natáčení užívala a nikdo z nich to nebral jako práci. Hrušínský se v roli Jirky bláznivě zamiloval do Evy, kterou hrála právě Mariana. A láska byla ve vzduchu pro Marianu už od čtených zkoušek, ale nešlo o jejího filmového obdivovatele Jirku. Místo něj na čtení zaskakoval jiný mladík a šlo jim to spolu tak dobře, že i jemu možná vděčila za to, že si mezi stovkami žen režisér Jaroslav Soukup vybral právě ji, přestože ji potom museli nadabovat.

S tímto mladíkem se však už na natáčení v Plzni nepotkala, ale v baru tam potkala jiného sebevědomého mladíka, který se jí tak usilovně dvořil, že z toho režisér měl strach, a dokonce zajistil, aby za Marianou nemohl do hotelu, kde během natáčení s maminkou bydlela. Mladík v tom totiž uměl chodit a maminku uplácel různými drobnostmi z tehdejší prodejny Tuzex, kde se prodávalo luxusní zboží. Soukup se domníval, že je sebevědomý kluk pouze lovcem nezkušených dívek, ale jak Mariana prozradila, nakonec s ním ve vztahu byla čtyři roky.

Za hereckou zkušenost byla vděčná, přestože ještě nevěděla, jestli se herectví nebo modelingu chce do budoucna věnovat. Postava Evy byla sice nakonec záporná, protože hlavnímu hrdinovi zlomila srdce, ale Mariana nikdy žádné negativní ohlasy na roli neměla.

A potom přišly další lásky a také nápad zkusit štěstí i jinde. Mariana po maturitě sedla na vlak a místo cesty do Francie, kam dostala nabídku z modelingu, se vypravila 31. 12. 1989 do Německa. Bylo to sice po revoluci, ale vůbec netušila, jestli se bude smět vrátit. Nakonec se jí pobyt v cizině protáhl. Z lásky s fotografem, se kterým si domluvila dobrodružnou cestu za hranice, také nakonec nic nebylo, ale zmíněný bohatý Švýcar jí to vynahradil. S tím se seznámila v době, kdy mu velká část rodiny zemřela při autonehodě a on pochopil, že potřebuje vedle sebe někoho mladého, s kým překoná těžké roky. Byl o 24 let starší, takže to nebrala jako vážný vztah na celý život, ale užívala si.

Když se vrátila po deseti letech z ciziny, nakonec svého osudového muže potkala doma. S ortopedem Martinem Konečným žije už přes dvacet let. Spolu mají dospívající dceru.

Zdroje článku: