Bez lítosti: Teprve jedenadvacetiletý Lukáš Kopecký surovou vraždou překvapil i otrlé kriminalisty

Bez lítosti: Teprve jedenadvacetiletý Lukáš Kopecký surovou vraždou překvapil i otrlé kriminalisty
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mohl z něj být nadějný boxer a spokojený otec, místo toho si odpykává pětadvacetiletý trest za zvláště surovou vraždu své milenky. Maturantka Martina umírala děsivou smrtí poté, co si s přítelem užila hezkou chvilku a došlo k hádce.

Když Kopecký mladou milenku navštívil, netušil, že se nakonec návštěva změní v jatka. Lukáš i Martina měli své partnery, ale oba se scházeli, aby si spolu užívali. Jenže tentokrát se něco zvrtlo. Po hádce Martina uchopila nůž, což bylo pro Kopeckého impulzem k útoku. Dívku udeřil do obličeje a škrtil ji několik minut, až to vypadalo, že je mrtvá. Po chvíli se však začala probouzet, a tak se vrátil s kuchyňským nožem a sedmnácticentimetrovou čepelí ji bodal a bodal do krku. Po jeho řádění měla dívka prakticky uřezanou hlavu.

Kopecký u soudu
Kopecký u soudu | Zdroj: FTV Prima

Děsný čin mladíka nijak nestresoval, vzal si ze stolu notebook a šel ho prodat do zastavárny. Večer si vyrazil se svou partnerkou na večeři, jako by se nic nestalo.

U soudu nejprve tvrdil, že jeho milenka, kterou našel mrtvou její partner, spáchala sebevraždu. Hájil se tím, že jeho partnerka čeká dítě. Nad činem nevyjádřil žádnou lítost a litoval jen sám sebe. Martina mu prý zkazila život.

Kopecký stihl jen základní vzdělání, poté se rozhodl věnovat boxu. U soudu byl už v patnácti letech, kdy odešel s podmínkou.

Lidé vám řeknou, aby mě rovnou popravili. S čímž já se můžu ztotožnit. Mně někdo zabít dítě, udělám to samé. Akorát zabiju nejen jeho, ale vyhladím celou rodinu,

pronesl v pořadu Bez lítosti Kopecký.

Na jeho brutální čin nikdy nezapomenou rodiče devatenáctileté Martiny a překvapil i vyšetřovatele. Vraždu spáchal s čistou hlavou, nebyl opilý ani pod vlivem drog.

Vraždu nahlásil partner ženy ráno, když se vrátil z noční směny. Měl neprůstřelné alibi, a tak museli kriminalisté pátrat jinde. Zvláštní bylo, že na místě nenašli ani jednu daktyloskopickou stopu, takže Kopecký po sobě musel uklidit. Nůž nechal ležet vedle dívky.

Mladík ale zřejmě nebyl fanouškem kriminálních seriálů, a tak kriminalisté našli biologické stopy, protože s dívkou měl nechráněný pohlavní styk. Za nehty mrtvé dívky byly nalezeny další biologické důkazy.

Kriminalisté sestavili seznam lidí z okruhu známých. Na něm se ocitl i Kopecký, protože jeho partnerka byla bývalou spolužačkou zavražděné. Když byl Kopecký u výslechu, byl mu odebrán vzorek DNA, a tak byl vrah dopaden.

Neudělal jsem to. Ona se podřízla sama. Stál jsem naproti ní a ona se začala řezat,

tvrdil u výslechu.

Nakonec se hájil tím, že mu Martina chtěla zničit život. O jejich vztahu chtěla říct svému příteli i jeho přítelkyni. Až na kameru během natáčení dokumentu řekl, že svého činu lituje. To už je však pozdě a musí počítat s tím, že možná za mřížemi bude muset strávit celých 25 let.

Syn Kopeckého se narodil, když už byl jeho otec ve vězení. Jeho matka chtěla Lukáše zbavit rodičovských práv, ale soud to zamítl. Lukáš tak může syna vídat v návštěvní místnosti ostravské věznice, a tak to zřejmě bude až do roku 2037. Pokud si odsedí celý trest, jeho syn už bude dospělý muž.

Epizodu z dokumentárního cyklu Bez lítosti uvede TV Prima 25.2. večer.

Zdroje článku: