Zkuste naši obdobu zábavného AZ-kvízu. Ve slavné soutěži kdysi pohořel i Kalkulátor

Zkuste naši obdobu zábavného AZ-kvízu. Ve slavné soutěži kdysi pohořel i Kalkulátor
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Strategická a vědomostní soutěž AZ-kvíz těší diváky od ledna 1997. Snad každý chtěl alespoň jednou zažít pocit z úspěšného propojení všech tří stran zákeřného trojúhelníku. Teď si to můžete vychutnat nanečisto s naším kvízem. Zároveň se možná tak trochu ocitnete v kůži samotného Kalkulátora.

Sympatický učitel matematiky a zeměpisu Jakub Kvášovský je teď celému Česku znám pod přezdívkou Kalkulátor. Šarmantní elegán nás během všedních podvečerů na TV Nova ohromuje nejen úžasnými znalostmi, ale i zábavnými hláškami. Těmi na jeho adresu nešetří ani moderátor Ondřej Sokol, pro kterého je vymýšlí scenárista Dominik Landsman. „Protože Kalkulátor po každé prohře samovolně zezelená, nabídli mu v Holywoodu roli Hulka, aby ušetřili za líčidla,“ zněla např. jedna z těch novějších. Právě to se ovšem často nestává, že by Kalkulátor prohrál. Z celkových 109 her k dnešnímu dni jich 81 slavně vyhrál. Po Doktoru Vševědovi je tak aktuálně druhým nejúspěšnějším lovcem.

Bývaly nicméně doby, kdy se Jakub Kvášovský ocital i na druhé straně pomyslné barikády a sám si vyzkoušel roli soutěžícího. Všeobecně se o něm ví, že vymetl snad každou u nás dostupnou televizní soutěž. Objevil se v pořadu Chcete být milionářem? nebo třeba v Riskuj!, ne vždycky se mu ale dařilo. Možná si vzpomenete, že jste ho také viděli v oblíbeném AZ-kvízu, kde v boji s legendárním smolařem Petrem prohrál jen o chloupek. Zjistěte, jak byste si na jeho místě počínali vy sami, ovšemže z pohodlí domova, a vyzkoušejte náš vlastní AZ-kvíz.

Ostřílený lovec Kalkulátor je důkazem toho, že člověku k vítězství v AZ-kvízu někdy nestačí jen obsáhlé znalosti, ale potřebuje zkrátka i pořádnou dávku štěstí. Hra se může vyvinout všelijak, ovšem to je právě to napínavé. Doufáme, že vy jste si při našem kvízu vedli dobře a že se vám líbil.