Ad astra (2019): Brad Pitt se při natáčení rozplakal

Ad astra (2019): Brad Pitt se při natáčení rozplakal
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Režisér James Gray nechtěl natočit další sci-fi o mimozemšťanech ohrožujících náš úžasný, jedinečný svět. Ve snímku Ad astra se spíš zamyslel nad tím, kam by mohla vest lidská rozpínavost a ztráta tradičních hodnot, včetně lásky k rodině a víry v Boha. Téma je to už trochu omleté a současnému divákovi zavání patosem i křesťanským poučováním. Brad Pitt to ale drží nad vodou.

Ad astra je v každém případě úžasnou podívanou pro oko a pěkný pohled je i na hlavního hrdinu ztvárněného Bradem Pittem. Ten si roli kosmonauta zahrál s velkou chutí a náboženský podtext filmu mu vůbec nevadil. Naopak se svěřil, že ho myšlenka na možnost existence Boha naplňuje optimismem. 

On sám podle svých slov vyrostl v baptistické rodině, jeho rodiče se ale později přidali k jakési křesťanské sektě, kde se lidé při seancích dostávali do transu, mluvili andělskými jazyky a omdlévali. "Bylo to už trochu praštěné," vysvětlil Brad Pitt. "Vzepřel jsem se tomu a na nějakou dobu se ze mě stal ateista. Zpětně ale musím přiznat, že mě určitá víra nikdy neopustila. Pořád věřím, že jsme spojeni s něčím vyšším, i když to třeba přímo nenazývám Bohem," dodal herec. 

Náznaky víry, která člověka nikdy neopustí, jsou vidět i ve snímku Ad astra. Brad Pitt se na jeho tklivou notu napojil natolik, že se během natáčení jedné emocionálně vypjaté scény doopravdy rozplakal. Režisér v konečné verzi filmu slzy na jeho tváři ponechal, přestože by dle fyzikálních zákonů ve stavu bez tíže nemohly stékat směrem dolů.