Dnes v Ulici: Rojící se stížnosti na město Jirkovu uraženost neoblomí a Karla s Kryštofem pořád dětinsky mlží

Dnes v Ulici: Rojící se stížnosti na město Jirkovu uraženost neoblomí a Karla s Kryštofem pořád dětinsky mlží
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je divné, že dosud poklidná část města na fóru radnice rázem vypadá jako to nejhorší místo k bydlení. Stížností se na webu vyrojilo nespočet. Asi tolik, kolik otázek se Vojtovi  a Věrce ohledně budoucnosti rodiny honí hlavou.

Je hezké, že web radnice si našel své příznivce

Jirka Hložánek se stále ještě neusmířil s tvrdohlavou Martinou, kterou podezírá, že se na horách na silvestra chovala nevhodně. Martina se stále ještě neomluvila Jirkovi. Ačkoliv může uznat, že to maličko přepískla, vůbec se jí nelíbí to, co si o ní Jirka myslí. Jako by byla žena lehkých mravů. Jakoby si myslel, že s těmi běžkaři snad skončila v posteli. A neskončila? Snad ne. Nejpsíš ne. Tak pod obraz už dlouho nebyla. A tak zatímco Jirka sedí zalezlý ve své radnici, Martina nevystrkuje hlavu z kuchyně. Jediný způsob, jak nalákat Jirku do blízkosti Martiny, by mohly představovat stále se rojící stížnosti na čistotu a poklidnost města. Přeplněné koše, havarijní stav dětského hřiště, vandalismus... to vše se teď děje v poměrně klidné a úhledné části. Ani tato podivnost však Jirku nevyprovokuje k činům. Vždyť může situaci omrknout Lumír, no ne?

Vrátí se Kryštof ze své garsonky? 

O poznání vážnější problém teď řeší Vojta. Ačkoliv je to ještě dítě, jsou jeho starosti skoro srovnatelné s těmi starostovými. Rozvodem svých rodičů dospěl o pěknou řádku let. Místo toho, aby s Miloškem vymýšlel lumpárny nebo ho tížily klasické klučičí problémy, přemýšlí, jestli se k nim táta vrátí. Je potřeba dodat, že v tomhle jsou Karla s Kryštofem maličko nezodpovědní. Už spolu prakticky bydlí. Jen stačí, aby Kryštof pustil garsonku a Karla do té své nastěhovala nové nájemníky. Ale před Vojtou pořád mlží, jako by stále nebylo jasné, jak to bude. Nezasloužil by si zvlášť Vojta maličko transparentnější jednání?

Podobně zmatená je Věrka 

Chaos v hlavě má i Věrka, která stále neví, jak to mladí mají. Po tom, co vyzpovídala Karlu, která se dušovala, že opravdu nikoho nemá, se zaměřila na Kryštofa. Když ne Karla, tak on musí být tím důvodem, proč to nejde. Proč se ti dva nemohou dát dohromady? Kryštof určitě někoho má. Třeba Moniku, se kterou ho vidí v krámku? Odpovědi na své palčivé otázky se snaží najít u Tonyho. Ten jí ale žádné novinky neříká. Na slovo je skoupý a Věrku usazuje. Měla by ihned přestat pátrat, než znovu nevhodně překročí hranice.

Nezbývá než čekat

A tak nezbývá než znovu vyčkávat. Třeba se jen Mára potřebuje přenést přes svůj další pracovní neúspěch. Neměl však svou maturitu řešit mnohem, mnohem dříve? Ano, měl! Teď je z její absence tak frustrovaný, že to zasahuje do života jeho dětí. Měl by konečně přestat skuhrat a začít něco dělat – třeba se přihlásit na klasické studium pro dospělé. Bylo by to pro všechny přínosnější.

Zdroj článku:
  • Autorský text