Dnes v Ulici: Věrka rozhodně nemusí vědět všechno. Luděk si naopak transparentnost ve vztahu nárokuje

Dnes v Ulici: Věrka rozhodně nemusí vědět všechno. Luděk si naopak transparentnost ve vztahu nárokuje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jak ráda by Věrka byla u všeho, co se u ní v rodině šustne! Z pro ni nejasných příčin je však vždy tou poslední, kdo se dozvídá kompletní informace. Takhle trápit svou matku, to Kryštofovi činí velké potěšení. Luďka naopak netěší vážné téma, které musí s Vandou probrat.

Líbánky jsou pryč a Luděk chce nastavit budoucí fungování své manželky 

Návrat Vandy k Luďkovi se scénáristům opravdu povedl. Dlouho to totiž vypadalo na to, že Luděk Vandu k sobě zpátky prostě nevezme. Jenže prázdný dům v Říčanech ho ve snech děsil natolik, že Vanda v Santově oblečku byla nakonec jeho splněným snem. Ještě před koncem roku se vypravili do exotiky, kterou si Vanda užila se vším všudy. Jenže líbánky a reálný život jsou dvě odlišné situace a Luděk si už nepřeje žádné další případné komplikace. Co se peněz týče, Vandě nevěří a přiznává to. Se svou spokojenou manželkou na rovinu promlouvá a navrhuje jí, že by mohla mít transparentní účet a Luděk by pohyby na tomto účtu bedlivě střežil. Vandu tento návrh sice zaskočil, ale nikdy by podruhé své manželství s Luďkem neohrozila. Proto souhlasí. Čert to vem! Teď už ví, jak s financemi nakládat. Má novou práci, Luďka a vysněný dům. Komu se splní takový sen?

Sen se plní také Karle, která randí se svým manželem 

Sen se plní také Karle, u které to podobně jako u Vandy jednu dobu vypadalo, že o manžela přijde. Teď ale vysmátá, s motýly v břiše a hezky nalíčená vyráží vstříc vášnivé noci a klidně Věrku nechává, aby si myslela, co uzná za vhodné. Jde přece plavat, no ne? A protože si chce před plaváním dát ještě kávu, vymódí se k tomu, jako by šla do divadla a na romantickou večeři. Jenže s kým, když Kryštof pracuje? To by Věrku zajímalo. Už už si myslela, jak jsou ti dva v pohodě, a najednou to vypadá, jako by Karla chytla druhý dech s někým jiným. Na čem se však spolu shodnou je to, že klíče od garsonky by měly zůstat ztracené. Po Karlině návratu se ještě poperou o tašku se suchými plavkami a Věrka může jít zadumaná k sobě domů.

Dominika vyzvídá a nechápe, proč si to ti dva takhle komplikují 

Pubertální tanečky, které teď Karla s Kryštofem předvádějí, nechápe ani Dominika. Proč rovnou Věrce neřeknou pravdu? Alespoň by to měli z krku. Karla jí sice tvrdí, že pořád pořádně neví, na čem je, pravdou však spíše je fakt, že je to oba hrozně moc baví. Po hodně dlouhé době má jejich vztah zase grády. Věrka vydržela jiné patálie, tak tohle určitě skousne.

Adam se stěhuje k Jarce 

A protože řada příběhů má teď v Ulici šťastný konec, zmiňme i ten Adamův. Adam se po úspěšné stáži v Americe vrátil domů, ale už nehodlá bydlet u své maminky. Rovnou se stěhuje ke své holce. Odloučení mu i Jarce prospělo. Oba měli dostatek času na to, aby si uvědomili, že si navzájem chybí. Adam v Americe dospěl a nejspíš dokáže dělit svůj čas mezi práci, aby zaplatil nájem, Jarku a školu. Už bylo načase. Kristýna tak má pokoj jen pro sebe. Možná ji to vyhecuje k tomu, aby už konečně začala také vydělávat a osamostatnila se.

Zdroj článku:
  • Autorský text