I když dostal tento seriál na Netflixu negativní kritiky, můžeme se kouknout na jeho druhou řadu: „Jiný život“

I když dostal tento seriál na Netflixu negativní kritiky, můžeme se kouknout na jeho druhou řadu: „Jiný život“
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Netflix produkoval první řadu seriálu „Jiný život“ v roce 2019, a nyní, dva roky později, pokračuje tento sci-fi zaměřený především na fanoušky filmů jako „Příchozí“ a „Interstellar“. Ale neměli bychom toho moc očekávat, protože první řada byla kritiky nemilosrdně roztrhána – a to i v Česku.

Katastrofální start

Měl to být další úspěšný program na Netflixu, další zajímavý Sci-Fi-seriál, jenže něco se nepovedlo. Na Rotten Tomatoes dostal pouze žalostných 6 procent (pouze jeden z 18 kritiků dokázal seriál popsat pozitivně, všichni ostatní jsou buď zklamaní, nebo zděšení) a i na ČSFD má pouze 39 procent.

Hlavní negativní body jsou v drtivé většině chvíle, kdy prostě nic nedává smysl a když pocit, že se dusíte v hloupostí.

Podle velmi kreativních kritiků, se seriál „pokouší pobořit rekord v počtu na sebe navazujících sci-fi klišé“ anebo by se měl seriál přejmenovat, protože „pokud by to byla parodie s názvem „Instagrammers in space “, bylo by to mistrovské dílo“.

Přesto bude druhá řada

Že dostal „Jiný život“ druhou šanci je tedy více než jen překvapující. Nová řada navazuje na děj z první řady. Jednoho dne přistane na Zemi podivně tvarovaný létající objekt mimozemského původu. Zatímco vědec Erik Wallace (Justin Chatwin) vyšetřuje podivnou věc, se jeho manželka Niko Breckinridgeová (Katee Sackhoffová) vydává na misi do vesmíru s mnoha dalšími lidmi na palubě vesmírné lodi Salvare. Měla hledat stvoření, ze kterých pochází UFO.

V sezóně 2 je Salvare už nějaký čas ve vesmíru a po šokujícím objevu musí Niko vyřešit úplně jiný problém. Nejde totiž už jen o to vynajít, od koho pochází UFO, teď už jde o to zachránit celé lidstvo. Premise je tedy dána, snad to tentokrát producenti vyřešili lépe než naposled.

 

 

Zdroj: