Dnes v Ulici: Kauza stopky Otíkovi zvedá tlak a Eddie se chce usadit

Dnes v Ulici: Kauza stopky Otíkovi zvedá tlak a Eddie se chce usadit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na Magdu toho je opravdu moc. Kromě jiného musí řešit i nevyzrálý čin Otíka, který ve škole rozpoutá úplnou katastrofu. Soňa totiž potřebuje znát viníka děj se co děj. Na klice kabinetu pověšené stopky jí zkrátka nestačí.

Eddie cítí, že už by se měl usadit 

Podivné manévry poslední dobou předvádí Eddie, který už poněkolikáté za sebou dal košem Magdě. Ačkoliv si ti dva řekli, že mezi sebou necítí žádné erotické jiskření, z chování Eddieho vyplývá opak. Že by se do Magdy přece jen zamiloval? Magda se cítí odstrčeně. Po tom, co jí Prokop dal kopačky, se právě Eddie stal jejím častým společníkem. Aby neranil její city, jde Eddie s pravdou ven. Věc se má tak, že by se už konečně rád usadil. Magda mu do toho přitom nevědomky hází vidle. Ne, že by s ní nechtěl trávit čas. On chce. Jenže reálně si uvědomuje, že když bude sedět s Magdou zalezlý u filmu, osudové partnerky na něj nikdy nebudou stát frontu. Je trošku škoda, že se k sobě Magda a Eddie nemají. Oba jsou ve věku, kdy by rádi založili rodinu. Oba se potřebují posunout. Eddie zkrátka není Prokop. Jen ten má pocit, že nejspíš mládne a na vše podstatné má dostatek času. 

Magda se cítí osamoceně 

Magda, kterou teď plně zaměstnává Otíkův nápad ukradnout Soně stopky, Eddieho naprosto chápe. Rozhodně si ho nechce uzurpovat, ačkoliv neměla nic proti večerům strávených s ním. Říká Eddiemu, že se má pozvat sám, když se na to bude cítit. Situaci ustojí, ale pak Ireně brečí na rameni. Cítí se opuštěná a najednou ani Vídeň pro ni není kdovíjakým lákadlem. Jó člověk se může cítit opravdu špatně, když vám vztahy nevychází a vaši bývalí se posouvají a vy stojíte na místě. Přesně takhle to teď Magda má. Mirkovi radost z miminka ale samozřejmě přeje. 

Otík by dal cokoliv za kousek samoty a hlavně za klid od Soni 

A zatímco Magda si stýská, jak je sama, Otík by trochu její samoty bral. Má teď pocit, že se dusí, a to hlavně v přítomnosti Soni. Ukradené stopky jí pověsil na kliku kabinetu, ale ty se kdovíproč vrátily zpátky. Že by školní duch? Ne, byl to Prokop, který tím celou situaci ještě zhoršil. Soňa se teď pro změnu šťourá v tom, proč jí ty stopky nepředal Otík, ale Magda. Na Magdu je extra vysazená a zdálo se jí, že se tváří provinile. Magda totiž měla k provinilosti důvod. O tom ale Prokop, který se jí zastal, nic nevěděl. Když Eddie pak záhadu ztracených stopek provalí, nechápe, že za tím vším stojí Otík. Ten toho má plné zuby a vybuchuje. Slovo stopky už nechce ve svém životě ani slyšet. 

Soňu snad ostatní brzy prokouknou

Ale ani Prokop není takový ignorant, že by Soniny taktiky neodhalil, nebo ano? Možná mu dojde, že Soňa na Magdu čím dál tím častěji bezdůvodně nasazuje. A o žádné hašteření on nemá zájem. Možná si přece jen vzpomene na to, co kdysi o Čechové slyšel. Diváci už ví, že je to pravda. Teď už jen zbývá, aby se o tom přesvědčil zbytek učitelů na gymnáziu a samotná Magda. 

 

Zdroj článku:
  • Autorský text