Dnes v Ulici: Trénink musí být. Ať už doma, ve škole, nebo na kole

Dnes v Ulici: Trénink musí být. Ať už doma, ve škole, nebo na kole
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dějové linky hlavních postav Ulice se stále více zamotávají. Rádoby klid střídají hádky a hádky se pak zase uhlazují v hospodě nad pivem a debatou o spadlém řetězu. Hlavně, že už se spolu Martina a Jirka alespoň baví. Stejně jako Magda s Prokopem. Komunikace však vázne u Radka a Mileny.

Martina trénuje na kole, na které by Jirka nikdy nesedl

Se zraněnými city Jirky Martina zřejmě nic nezmůže. Ona ovšem není ten typ, který by doma seděl se založenýma rukama. To se raději přizabije na kole, na kterém doteď v životě neseděla. A rovnou si k tomu vezme Vendulino kolo. Kolo, které by Jirka Hložánek milerád viděl na sběrném dvoře. A proto nemůže dál hrát uraženého, když na tomto kole vidí Martinu. Ta na něm alespoň nevede, nýbrž ho vede. Jirka si všímá spadlého řetězu a Martinu si dobírá: „To jako nepojedeš?” Martina je ráda, že s ní Jirka zase mluví a rovnou ho zve i na pivo. Posun u sebe vidí nejen co se kola týče, nýbrž i v tom, že si konečně přiznala, že jí Jirka hodně chyběl. Stále však zatvrzele trvá na tom, že je Jirka jenom kamarád.

Milena se pokouší vytrénovat Radka 

To Milena se stále pokouší cvičit s Radkem a pomalu, ale jistě se jí to i daří. Radek, který ještě donedávna na radnici pouštěl strachy na své okolí, kolem své ženy opatrně našlapuje a více méně se snaží dostát dohod, které ona nastoluje. Pro klid všechno. Když v hospodě vyrovnává sekeru za svou oslavu narozenin, předkládá mu Milena další svůj požadavek. Chce, aby jí přispíval více na nákupy. Ceny v obchodech za poslední rok stouply, a to je ten důvod, proč Radek doma nenajde ani kávu. Ten tuto nutnost zvažuje, ale přímo na ni nepřistupuje. Bude to muset promyslet.

Otík propadá panice, že nevyběhne ani dvě patra schodů 

To Otík žádného trenéra nepotřebuje, a to i přesto, že se mu Soňa Čechová neustále nabízí. Vytrénují ho dvě patra zpropadených schodů, které nezvládne vyběhnout, aniž by urputně popadal dech. V tomto stavu ho najde Magda, která se lekne, že má Otík infarkt. A do Otíka jako když uhodí. Že by byl opravdu při těle? Že by mu opravdu scházela kondička? S Matýskem přece pořád blbne a vyvádí? Že by se měl nad sebou opravdu zamyslet? Pomocnou ruku mu nabízí Eddie, který navrhuje, aby s ním chodil do fitka. A protože je Otík opravdu zoufalý, na tento bláznivý návrh přistupuje. Má jedinou podmínku – nesmí se to dozvědět Soňa, to by totiž nepřežil. 

Trénovat už nemusí Magda, která konverzaci s Prokopem zvládá na jedničku. V poslední době se také cítí jistěji ve svých ředitelských kramflecích. Je ráda, že Prokop zůstal. Konečně jako by našli cestu, jak spolu fungovat v jedné budově. Už po sobě tolik neštěkají, naopak se podporují. Jen kdyby věděla, co všechno si na ni chystá Soňa Čechová. Magda by si měla užít poslední chvilky klidu.

Zdroj článku:
  • Autorský text