Bude kvůli Sid trpět celá rodina?

Bude kvůli Sid trpět celá rodina?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sid Novotná se rozhodla žít po svém, ať to stojí cokoliv. Překonala pochybnosti svých rodičů, ale jak se zdá, babička Sidonie se s rozhodnutím Sid smířit nehodlá. Co se rozhodne udělat rodině, aby donutila Annu odjet do Ameriky? 

Sidonie Novotná je nejstarším členem rodiny Novotných a majitelkou rodinné sklárny. Proto je babička tím, kdo rozhoduje o životech celé rodiny, ať se jim to líbí, nebo ne. Takovou zkušenost má Eduard Novotný nebo strýc Raul, který z rodiny raději odešel, žije ve srubu a je vášnivým rybářem. Stejně tak má svou tajnou vášeň Eduard. Tajně navštěvuje strýce Raula, se kterým chytá ryby, zatímco Sidonii a své manželce Alici tvrdí, že navštěvuje golf. 

I pro Annu měla babička Sidonie plány. Pojede studovat do Ameriky a jak se vrátí, najde si bohatého partnera, kterého si vezme a povede rodinnou firmu. Jenže tady se Sidonie přepočítala. Nejenže Anna nepotřebuje babičku, aby jí dohazovala partnera, ale stejně tak se rozhodne vzít život do vlastních rukou a věnovat se tomu, co miluje – ošetřovatelství zvířat. Najde si práci v ZOO, kde vystupuje jako Anička, a rodině tvrdí, že je v Americe a studuje. O celém plánu nejdříve věděl jen její bratr Eda, ale později ji načapá otec Eduard a jako poslední se to dozví maminka Alice. Rodiče jsou nejdřív nedůvěřiví, jenže pochopí, že Anička svoje rozhodnutí změnit nehodlá a rozhodnou se hrát její hru, že je v Americe, kde studuje.

Jenže Anička nedokáže lhát dlouho a nechce tahat babičku za nos, proto se rozhodne za ní přijít a vše jí říct. Babička Sidonie nemá pro Annu vůbec žádné pochopení a jediné, co chce, je to, aby okamžitě nastoupila na školu v Americe a dala v ZOO výpověď. Anička to odmítá, a proto se Sidonie rozhodne udělat úplně vše proto, aby Annu do Ameriky dostala. A má k tomu hodně prostředků, které může použít. Jako první zkusí tlačit na ředitelku Roklovou, aby dala Anně okamžitou výpověď, což ředitelka odmítne, ačkoliv to pro ZOO bude znamenat ztrátu finančního sponzora. 

Jenže Sidonie má možností opravdu hodně, a kromě Roklové může tlačit i na Eduarda, Alici a Edu a yhrožovat jim zbavením finančních prostředků, práce ve sklárně, ale i vyhozením z rodinné vily.

Bude Sidonie schopná vydírat i vlastní rodinu jen proto, aby dostala Aničku tam, kde ji chce mít? A vydrží Anička a zbytek rodiny takové vydírání, nebo to pro ně bude finální kapka za přísnou vládou Sidonie Novotné? 

Zdroj článku:
  • Autorský text