Zlatá labuť: Fenomén seriálu pokračuje a diváci si krátí čas čekání na nové epizody anketami

Zlatá labuť: Fenomén seriálu pokračuje a diváci si krátí čas čekání na nové epizody anketami
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Slušivá móda v té době dokázala naprosté divy a nemuselo jít nutně o honosné společenské oblečení, aby to ženám i mužům slušelo. K tomu patřila i velice důkladná péče o doplňky a ženy dbaly na účesy a líčení, muži byli pečlivě oholení.

O eleganci Ireny Maškové se toho už napsalo hodně. Sama herečka si dobovou módu užívala, přestože šaty byly často šité z materiálů, které neposkytovaly zrovna moc pohodlí. Ale ženy v té době rády tuto drobnost přehlížely, jen aby vypadaly dobře. Irena se nebála sáhnout i po oblečení, které nabízel obchodní dům, a také jako jedna z mála střídala i šperky. Nejvíce žen mělo náušnice s perlou, ona je občas vyměnila třeba za zlaté kruhy. Irena se také ráda zdobila kožešinami – symbolem vyšší třídy, které na její štíhlé postavě vypadaly opravdu dobře. Titul nejelegantnější ženy v seriálu si určitě zaslouží.

Elegantně vypadala i paní Gruberová, která se ráda chlubila posledními výstřelky módy z Paříže, a i s těhotenským bříškem jí to moc slušelo. Kdyby se vyhlašoval nejelegantnější pár, tak by to určitě Gruberovi vyhrávali. Wilhelmovi uniforma dodala důležitosti a není divu, že se Evě líbil, přestože patřil k nepřátelským Němcům. I divačky ho považují za jednoho z nejcharismatičtějších můžů v seriálu.

Samozřejmě to sluší i Petrovi. A stejně jako Gruber je vždy dokonale upravený. Dobře ušité oblečení umí pánům zakrýt i nějaké to kilo navíc, což určitě ocení Lukáš Mašek a Kučera senior.

Vždy do posledního detailu je upravená i Valerie Horká, přestože se v seriálu pohybuje převážně v uniformě. Dbá také na to, aby prodavačky měly vyžehlené uniformy a klidně je nechá během pracovní doby, aby si je přežehlily.

Valerie Horká
Valerie Horká | Zdroj: FTV Prima

Děvčata v civilu v druhé sezóně oblékaly mimo obchodní dům často splývavé letní šaty se vzorem. Osvědčilo se, že v jednoduchosti je krása. Stačilo ještě rty zvýraznit nápadnou rtěnkou a vzhled byl dokonalý.

Určitě nejlépe dokázala svůj půvab prodat Eva a scéna, kdy svádí Grubera, je jednou z nejžhavějších v celém seriálu. Mocného velitele Prahy si vedla, jako by byl na vodítku. Právě tento pár je pro divačky hodně zajímavý a všechny doufají, že jejich milostné hrátky budou pokračovat i v závěrečné sérii.

Nakonec je třeba zmínit i bytnou Marii, která i přes pokročilý věk dokáže držet krok s módou a v zástěře ji doma nikdo neuvidí. I ona se nebrání líčení a mohla by třeba svým šarmem ještě okouzlit některého z postarších pánů.

Pokud jde o módu, Ireně určitě v nové sérii bude v eleganci šlapat na paty nová ředitelka obchodního domu Toni Adamová, která si do Prahy přinesla pěknou dávku francouzského šarmu.

Zdroj článku:
  • Autorský text