Zlatá labuť: Bára u Petra v ložnici, Markéta s udáním na gestapu a Eva odvlečená Hessem

Zlatá labuť: Bára u Petra v ložnici, Markéta s udáním na gestapu a Eva odvlečená Hessem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S každým dalším dílem přichází větší zlo. Všichni si to uvědomují, tedy kromě Kamila. Ten žije neustále v domnění, že celý svět se spikl proti němu, všichni ho chtějí jen okrást a využít. Už ani Marek mu nechce pomáhat a nazývá ho idiotem.

Marek nepřinesl dobré zprávy. Člověka, který mu dělal pas pro Kamila, odvlekli Němci. Radí Báře, ať to Kamil zkusí přes hranice v noci přes les, a varuje i ji, že se stane nástrojem pomsty Grubera proti Kučerovi.

Kamil možná pro všechny představuje velké nebezpečí. Nechce se smířit s tím, že nedostal pas, a vyhrožuje, že když ho chytí, tak všechny udá. Bere si batoh, babi ukradne zásoby jídla a mizí. Jenže ne daleko. Nakonec končí v parku, kde ho najde Záhoř. Ten už mu ale také pomáhat nechce. Posílá ho zpět k babi na půdu, tam ale mezitím přišlo gestapo udělat prohlídku. Bára ani Alena po noci strávené v milostném objetí doma nebyly, ale když Hess našel na půdě dopis, který psala Eva na stroji, odvedl si ji, aby zkontroloval, zda písmo v dopise není stejné jako to, co je na letácích.

Martinovi je jasné, že to pro Evu nevypadá dobře. Neví, jak by jí pomohl. Jedině snad Gruber…

Markéta je dost rozladěná, protože Petr neprojevuje dostatek lásky. To přece musí, protože ona nechce umřít jako žena, která nikomu nebude chybět. A zase si jede odpočinout k rodičům, což dělá vždy, když Petr nedělá vše tak, jak chce ona. A navíc v noci mluví ze spaní a vyslovuje jméno Bára. To už opravdu nedokáže strávit.

záběr ze seriálu, Bouchner a doktorka Schneiderová
záběr ze seriálu, Bouchner a doktorka Schneiderová | Zdroj: TV Nova

Irena už ví, že Petr musí Gruberovi dát její, nebo Bářinu hlavu, ale bere jako samozřejmost, že to bude Bára. Když se Alena prořekne, že je Bára u Petra, Irena využije příležitost a postará se, aby to věděla Markéta. A ta jde na gestapo, aby řekla, že viděla Báru, jak zastřelila Martu. Tak se zbaví sokyně v lásce a ještě udělá laskavost Ireně. Petr už si nebude muset vybírat, koho zachránit.

Bouchner je na svobodě. Krev na košili nebyla údajně Marty. Navíc Bouchner tvrdí, že jeho žena byla ve stresu z mnoha anonymů, které dostávala. Upozorňovaly ji, že žije s vrahem a násilníkem. Byla zmatená a nevěděla, co dělá. Bouchner se teď rozhodl vypátrat, kdo anonymní dopisy psal. A rozhodně nejedná v rukavičkách. Alenu škrtil přímo v kanceláři. Měla štěstí, že přišla Irena.

Petr sebral trochu odvahy a zkusil přitlačit na Grubera. Postrašil ho tím, že se Hess uchází o místo u kontrarozvědky a že by mu mohl dát informace o tom, že se nezákonně obohacuje spoluprací s rodinou Kučerovou. Grubera možná na chvilku vyděsil, ale tomu nedá moc práce, aby měl zase navrch.

Irena byla otcem a manželem donucená k další léčbě. Lukáš podepsal povolení k hospitalizaci, pokud to odmítne. Zase nespala doma a nemusel dlouho přemýšlet, kde byla. Konečně má možnost ukázat, kdo je hlava rodiny.

Zdroje článku: