Ženy a život: Gábina Pumrová z Ulice se potkala ve filmu s Viky Janečkovou a Marií Roklovou ze ZOO

Ženy a život: Gábina Pumrová z Ulice se potkala ve filmu s Viky Janečkovou a Marií Roklovou ze ZOO
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pro Evu Burešovou to bylo úplně první natáčení celovečerního filmu, které jí nabídl Petr Zahrádka, režisér oblíbených seriálů Doktor Martin, Ordinace v růžové zahradě nebo Letiště. Zahrádka už má za sebou pár vztahových komedií a tentokrát vsadil na seriálové hvězdy.

Eliška v podání Evy Burešové bude už tradičně řešit trampoty s láskou. Ve svém životě má spolehlivého kamaráda (Petr Buchta) z dětství, který se k ní nastěhuje kvůli problémům ve vlastním vztahu. Eliška je však okouzlená tenisovým playboyem (Jakub Kohák). Ještě více než mít vážnou známost, by však chtěla uspět jako módní návrhářka a provozovat úspěšný obchod s módou. Jenže Elišce chybí pěkná dávka drzosti, a je to taková typická tolerantní a vstřícná holka. Ještě že má po svém boku akční sestru Ilonu (Aneta Krejčíková), která Elišku dokáže patřičně motivovat. Na rozdíl od důvěřivé Elišky, Ilona je hodně volnomyšlenkářská a umí používat své ženské zbraně.

Na své dospělé dcery tak trochu dohlíží starostlivá matka (Veronika Freimanová), která by nejraději Elišku viděla na prahu třicítky už konečně vdanou a spokojenou. Má však obavy, že si dcera nevybrala úplně ideálního partnera pro rodinný život.

Po dlouhé době se ukáže také Jiří Lábus, který si zahraje manžela Veroniky Freimanové. Objeví se i Bára Mottlová, Jaromír Nosek, Jiří Ployhar nebo Olga Lounová, jejíž písně se objeví ve filmu.

Veronika Freimanová a Jiří Lábus, zdroj: FTV Prima

Film se měl natáčet už na podzim 2020, ale kvůli pandemii covidu-19 bylo všechno jinak a plány se o rok odložily. Kvůli velkému vytížení herců se některé podzimní scény točily v létě, a naopak ty z léta zase na podzim, jak byli herci k dispozici. Produkci tak čekala mravenčí práce, když v létě museli svážet opadané listí, aby byla navozena ta pravá podzimní atmosféra. A na podzim se zase musely stromy s barevným listím upravovat, aby byly v letním zeleném hávu.

V maskérně si nejvíce užil Jaromír Nosek, který má ve filmu jednu z menších rolí. Musel mít totiž na hlavě dredy, a tak naplétání umělých dredů zabralo několik hodin.

Komedie nemá nijak převratný děj, ale je postavená především na populárních hercích a jejich postavách. V kinech získal film průměrné hodnocení, kdy mu byl vytýkán slabší scénář. Nekonaly se ani salvy smíchu, ale přesto je ve filmu celá řada vtipných momentů.

Herecký výkon naší oblíbené Evy Burešové byl podle kritiků ucházející, ale trochu nevěrohodně působí postava Jakuba Koháka obklopeného hezkými ženami, jako je Burešová nebo Mottlová. Veronika Freimanová dokáže z každé role dostat to nejlepší a rozhodně patří k tomu lepšímu, co film nabízí. To už se nedá úplně říct o jejím filmovém manželovi Jiřím Lábusovi.

Komedii si můžete dopřát v premiérové vysílání 12. února večer na Primě.

Zdroje článku: