Roli v novém seriálu Zákony vlka vzal Stanislav Majer kvůli příběhu a lokacím

Roli v novém seriálu Zákony vlka vzal Stanislav Majer kvůli příběhu a lokacím
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ulice, Rapl, Modré stíny, První republika nebo Místo zločinu Ostrava. Ve všech těchto seriálech, a ve spoustě dalších, si charismatický herec Stanislav Majer zahrál. Teď ho budeme moci vídat i v nové detektivní love story Zákony vlka. Roli vzal, jelikož ho zaujal působivý příběh a brdská příroda.

Do povědomí více diváků ho dostala Ulice

Stanislav Majer (* 5. 6. 1978, Louny) se vyučil truhlářem, což vlastně do dneška nechápe, protože má prý obě ruce levé, a i na přivrtání poličky by si musel přivolat hodinového manžela. Jako herec se do širšího povědomí diváků dostal díky seriálu Ulice, kde hrál od roku 2013 majitele hospody U Henryho, Michala Millera. Možná si vzpomenete, že se do něj tenkrát bláznivě zamilovala Márova Monika, ale Michalovo srdce nakonec zahořelo pro jinou. V Ulici už sice dávno není, objevil se ovšem v řadě jiných seriálů, např. První republika, 1890, Vzteklina, Vodník, Místo zločinu Ostrava, Osada, Šéfka a v mnoha dalších.

Zákony vlka vzal proto, že se mu líbil příběh a příroda

V novém detektivním seriálu TV Prima Zákony vlka si Stanislav Majer zahraje hlavní roli bývalého vězně Roberta Černého, jenž je v prvním díle propuštěn za dobré chování. Někdejší lupič diamantů se ocitá na svobodě zcela bez prostředků a s tíživými vzpomínkami na zlodějskou minulost a na milovanou Sáru (Linda Rybová), s níž se neviděl několik let. Ona se mezitím usadila v zapadlé vesnici Záhoří, kde se provdala za starostu (Jan Vondráček) a snaží se žít nenápadným, poklidným životem. Souhra náhod Robertovi umožní získat novou identitu a vydávat se za nového policejního šéfa právě v Záhoří, kde začne vyšetřovat zločiny, ale zároveň sledovat vlastní zájmy.

Už jen samotný příběh stačil k tomu, aby se Stanislav Majer rozhodl roli přijmout, současně ho ale okouzlila příroda v Brdech, kde se natáčelo.

Diváci se tak mohou těšit na kouzelné i strašidelné scény z prostředí panenských lesů, říček, rybníků a vodopádů. Natáčení v těchto místech ale nebylo vždy idylické, jak uznává i sám herec. Obzvlášť dobrodružný zážitek si prý odnesl z nočního natáčení pod vodopádem: „Když jsme začali točit, tekl z něj jen potůček. Pak ale přišla průtrž mračen, z potůčku se stala řeka a spláchlo nás to všechny jako domeček z karet, včetně světel, kamer. Tu noc jsme nedotočili… Bylo to skalnaté koryto, odkud nebylo kam utéct. A tma pocit nebezpečí ještě umocňovala. Kdyby té vody bylo ještě o maličko víc, myslím, že bychom byli opravdu ve velkých problémech.“

Někdy je natáčení velká legrace…
Někdy je natáčení naopak velká legrace… | Zdroj: FTV Prima

Kaskadéry volá, až když není zbytí

Není samozřejmě neobvyklé, že při natáčení nebezpečných scén nastupují kaskadéři. Stanislav Majer ale říká, že pokud to jen trochu jde, snaží se to dělat sám.

Když jsme točili pád auta do přehrady, tam jsem se nechal částečně zastoupit kaskadérem. I tak to ale pro mě bylo zajímavé, protože v některých záběrech při potápění auta a následného vyprošťování jsem.

Ať už ale Stanislav Majer dělá něco akčního nebo jen sedí na policejní stanici u výslechů, které se natáčejí třeba i dvanáct hodin denně několik dní v kuse, práci na seriálu Zákony vlka si užívá. Podíl na tom jistě mají i jeho herečtí kolegové. Hlavní hereckou partnerku pro něj zastává Linda Rybová, s níž si rozumí. „Spoustu let jsme se potkávali, zdravili se a občas jsme se viděli někde v divadle… Troufám si říct, že se z nás během natáčení stali přátelé.“

Seriál Zákony vlka můžete sledovat od 18. března 2023 každou sobotu ve 20:15 na Primě a o týden dříve v předpremiéře na prima+.

Stanislav Majer a Linda Rybová v Zákonech vlka
Stanislav Majer a Linda Rybová v Zákonech vlka | Zdroj: FTV Prima
Zdroje článku: