Zákony vlka: V příštím díle vyplave nad hladinu utopenec. Možná je to Wilk, možná někdo úplně jiný

Zákony vlka: V příštím díle vyplave nad hladinu utopenec. Možná je to Wilk, možná někdo úplně jiný
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V sobotu 29. dubna 2023 se můžete těšit na další díl napínavého krimi seriálu Zákony vlka. Předposlední epizoda s názvem Na dně připraví hlavnímu hrdinovi Robertovi Černému horké chvilky. Když totiž místní přehrada vyplaví tělo utopeného muže, hrozí, že bude odhalena Robertova skutečná identita.

Mrtvola z přehrady může falešnému Wilkovi hodně zavařit

Nicnetušící slečnu, koupající se v přehradě, najednou k smrti vyděsí tělo vznášející se na hladině. Když se zpráva o vyplavené mrtvole donese na policejní stanici v Záhoří a k Robertovi (Stanislav Majer), bývalému vězni pořádně zatrne. Mohlo by rozložené tělo patřit skutečnému Šimonu Wilkovi, jehož identitu si přisvojil po autonehodě?

Problémem pro Roberta není jen utopenec, ale také Karasův poskok.
Problémem pro Roberta není jen utopenec, ale také Karasův poskok. | Zdroj: FTV Prima

Jako by to samo o sobě nestačilo, policisté vytáhnou z vody také havarovaný vůz. Kamila Žáčková (Tereza Švejdová) nestačí koukat, když zjistí, že patří Wilkovi. Netuší přitom, že muž, jenž před ní stojí, vlastně žádný Wilk není. Robert se snaží celou věc popřít. Tvrdí, že to musí být nějaká chyba, ale Zdeňkovi Burešovi (Jan Novotný) se samozřejmě nechce věřit, že by mu někdo ukradl SPZ, a to aniž by si toho všiml. Údajně měl podobný křáp ještě v Polsku a nechal ho tam stát na parkovišti. Sám nechápe, jak by se dostal až sem. Navíc doufal, že tady vyfasuje něco lepšího. Jsou to všechno ale zoufalé výmluvy, o kterých mají Kamila a Zdeněk nemalé pochybnosti. Proč by s tím autem někdo jezdil až sem a tady ho utopil v přehradě? Mohlo jít o náhodu, ale upřímně – pak už by těch náhod bylo nějak moc naráz.

Utopenec už má jméno. Takové ale Robert nečekal

Podle zubní karty určí Jenda totožnost utopeného. Identita odpovídá Čechovi, kterého vytipovala Kamila v databázi pohřešovaných. Je to Josef Dvořák, doktor pedagogiky z Prahy. V oboru je to kapacita, napsal několik skript a pravidelně publikoval v odborných časopisech. Jeho zmizení nahlásila asi před třemi měsíci manželka Hana, rovněž doktorka pedagogiky. Robertovi se viditelně uleví, když se vyšetřování začne ubírat jiným směrem – hezky pryč od něj. Je ale skutečně za vodou a mimo další podezření? A jak vlastně souvisí profesor pedagogické fakulty s přehradou v Záhoří?

Zdroj článku:
  • Autorský text