Zákony vlka 2: Ve třetí epizodě někdo vyhodí z auta zraněného muže a do akce nastoupí Martin Finger z Ulice

Zákony vlka 2: Ve třetí epizodě někdo vyhodí z auta zraněného muže a do akce nastoupí Martin Finger z Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Druhá série Zákonů vlka se postupně rozjíždí, ve třetím díle nabídne první výstup oblíbeného herce Martina Fingera a také zajímavý případ pana Hlouška, který jezdil s náklaďákem na dřevo. Den před smrtí byl na pile starosty Pokorného, na niž teď dohlíží jeho žena Sára.

Herec známý z Ulice se představí v roli chirurga

Třetí epizoda druhé řady úspěšného krimi seriálu Zákony vlka nese název Třetí do páru. Skutečný Šimon Wilk se probudí ze zlého snu, v němž se topil v autě. Domnívá se, že viděl, jak se sám sebe snaží zachránit, ale ve skutečnosti spatřil Roberta Černého. Ten pod jeho jménem nastoupil už v předchozím dílu zpátky na policejní oddělení v Záhoří, aby společně se Zdeňkem Burešem (Jan Novotný) a Kamilou Žáčkovou (Tereza Švejdová) řešil další záhady v okolí. Tou nejnovější bude jistý Libor Hloušek, vyhozený z auta před budovou pohotovosti, kterého se kvůli závažným zraněním nepodaří zachránit. Skončí tedy na stole zkušené patoložky Hany Brožkové (Kristýna Frejová), jež za vražednou zbraň označí tupý předmět překvapivé pružnosti.

Následně se na scéně objeví nová herecká posila, Martin Finger v roli chirurga Váchy. Právě on zraněného přijímal a nyní policistům poskytne základní informace, od kterých se budou moct odrazit. Mezi ním a Brožkovou navíc okamžitě přeskočí jiskra.

Z Jendových školení se vyklubou tajná rande

Intenzita Jendových (Martin Donutil) školení začne Bureše udivovat. Není podezřelé, že jezdívá do Prahy tak často? Opravdu to dělá jen proto, že chce mít tuto část pracovních povinností co nejdřív za sebou?

Šimon Wilk líčí průběh svého snu.
Šimon Wilk líčí průběh svého snu. | Zdroj: FTV Prima

Zatímco Bureš s Robertem Černým (Stanislav Majer) uvažují o Jendových „výletech“, Kamila se pouští do pátrání po Hlouškově náklaďáku na dřevo. Zároveň se těší na první společné Vánoce s Jendou. Její maminka má starost, jak to ti dva spolu sami zvládnou. Dobře si vzpomíná, jak s manželem slavili své první Vánoce – devět měsíců nato se Kamila narodila.

Podobné úvahy o vnoučatech jsou ale možná předčasné. Když se totiž Kamilini rodiče vydají za vánočními nákupy, všimnou si za oknem jednoho příjemného podniku Jendy, jenž se místo školení schází s nějakou neznámou kráskou.

Stopy zavedou Bureše a falešného nadporučíka na pilu

Starosta Jiří Pokorný (Jan Vondráček) je aktuálně ve vyšetřovací vazbě a čeká na soud kvůli zastřelení galeristy Viléma Karase (Martin Myšička), a tak se o chod pily i domácnost stará jeho manželka Sára (Linda Rybová).

Hloušek na pilu předchozího dne přivezl dřevo. Zajímavé je rovněž to, že se u něj našel větší obnos peněz, ale účetní mu nic nevyplácela. Kdo mu je mohl dát bez jejího vědomí? Těžko říct, platby mimo účtárnu vždycky obstarával starosta, jenomže ten teď sedí. Kdopak to asi dělá místo něj?

Opuštěné auto na převoz dřeva se najde na kraji lesa a Černý v něm objeví naditou obálku s bankovkami, kterou si strčí do kapsy a jejíž nález před kolegy zapře. K čemu tento jeho čin povede? To zjistíte v sobotu 30. září ve 20:15 na Primě nebo s týdenním předstihem na prima+.

Zdroj článku:
  • Autorský text