Zákony vlka 2: Druhá epizoda přinese nález lidského ucha v kančích vnitřnostech

Zákony vlka 2: Druhá epizoda přinese nález lidského ucha v kančích vnitřnostech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sotva se záhořští policisté vzpamatovali z krádeže křesťanských relikvií, už musejí řešit další a mnohem bizarnější případ. Ve vnitřnostech zastřeleného kance se totiž objeví ucho patřící dle prvních odhadů zřejmě dospělé ženě. Čí ucho to je, na to bude muset přijít Robert Černý jako Šimon Wilk.

Myslivci ze Záhoří budou mít o čem přemýšlet

Ve druhém díle nové řady seriálu Zákony vlka, nazvaném Čestný závazek, si nicnetušící paní Terebová objedná přes internet od myslivců ze Záhoří čerstvě zastřeleného kance. Část vnitřností dá sežrat psovi, ale náhle si všimne, že je v nich lidské ucho. Do akce tak nastupuje policista Bureš (Jan Novotný) se svým týmem, který zahrnuje rovněž zkušenou doktorku Hanu Brožkovou (Kristýna Frejová). Ta přijde na to, že ucho bylo od hlavy odděleno před dvěma až třemi dny něčím tupým.

Bureš by tenhle případ vůbec neměl řešit, protože je také myslivec. Celým týmem navíc otřese zpráva, že má nastoupit nový šéf oddělení, což zřejmě znamená, že Bureš na své pozici skončí a bude poslán do důchodu. Ten se i proto urazí a řekne Žáčkové, aby si tedy s případem dělala, co chce. Ve vztahu Kamily Žáčkové (Tereza Švejdová) a Jendy (Martin Donutil) se mezitím objevují první mráčky, když místo domluvené večeře s rodiči musí mladík náhle odjet na školení.

Za zabití může starosta dostat i 10 let

Robert Černý (Stanislav Majer), podezřelý z krádeže křesťanských relikvií, která se řešila v předchozí epizodě, se nyní vrací do Záhoří, konkrétně do přemístěného penzionu Horal, aby si pronajal pokoj. Sára (Linda Rybová) by byla nejradši, kdyby prostě zase zmizel, alespoň to tvrdí. Všechno by pak prý bylo jednodušší, to si však Robert nemyslí. Je přesvědčený, že musí zůstat už kvůli její a Klářině bezpečnosti. Kdo jiný by je ochránil před pomstou Přibyla (Kryštof Rímský), když starosta Pokorný (Jan Vondráček) sedí za zabití Viléma Karase (Martin Myšička)? Za to se mimochodem dává 3–10 let, ale právník přislíbí, že se bude snažit o co nejnižší trestní sazbu. S podobnými vyhlídkami se Pokorný nehodlá smířit. Nešlo o zabití, nýbrž sebeobranu, a tak by to měl také obhájce prezentovat. Soud ho musí osvobodit!

Jiří Pokorný se dohaduje s právníkem.
Jiří Pokorný se dohaduje s právníkem. | Zdroj: FTV Prima

Josef Horák má menší problém

Z výslechu myslivců zatím vyplyne, že kance zastřelil někdo cizí. Horák (Josef Polášek) nicméně trvá na tom, že v chlaďáku má pouze zvěřinu od nimrodů z místního spolku, nikoli od cizinců. Jenže – ke chlaďáku může mít přístup prakticky kdokoli. Jak zjistit, kdo to tedy byl, bez potřebného potvrzení o původu zvířete? Z evidence objednávek! Kdo střílel, ten i prodával.

Ukáže se, že to byl Josef Horák, jenž neochotně přizná, že při bourání vnitřnosti vůbec nekontroloval. Věděl totiž, že je paní Terebová potřebuje pro psa, a tak to zkrátka neřešil. Stává se jediným podezřelým, ale než s ním Bureš stihne nějak naložit, vstoupí na scénu Robert Černý alias Šimon Wilk, aby se znovu ujal vedení zdejšího policejního oddělení. Pomůže objasnit záhadu lidského ucha? To se dozvíte v sobotu 23. září ve 20:15 na Primě nebo už teď prostřednictvím služby prima+.

Zdroj článku:
  • Autorský text