Vřískot 5 a štáb nakažený koronavirem, natáčení přesto pokračuje

Vřískot 5 a štáb nakažený koronavirem, natáčení přesto pokračuje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Natáčení již pátého pokračování hororové série Vřískot započalo i navzdory pandemii tento měsíc. Nyní však bylo oznámeno, že tři lidé ze štábu byli v nedávné době pozitivně testovaní na koronavirus.

Premiéra filmu je oznámena na leden 2022, produkce tak zřejmě nechce marnit časem a podle posledních informací bude natáčení v pondělí pokračovat podle původního plánu. To umožňuje zejména fakt, že ani jeden z infikovaných nebyl členem hlavního štábu, tedy režie ani herci s nimi neměli přijít do kontaktu. Vyplatil se tedy nově užívaný systém oddělených pracovních skupin, který se kvůli koronaviru zavedl v celé řadě profesí, včetně filmařiny. Štěstí je, že z hlavní skupiny, kde jsou také herci Courtney Cox a David Arquette, nebyl zatím pozitivní nikdo. 

Páté pokračování je dlouho očekávané, přestože se s jeho realizací původně nepočítalo. Zásadní změna bude v režii. Wes Craven, který režíroval celou filmovou sérii, v roce 2017 ve svých 76 letech zemřel. V režisérském křesle jej tak vystřídají Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett. Ke zhlédnutí láká také návrat největších ikon Vřískotu, včetně Courtney Cox nebo Neve Campbell v roli legendární Sidney Prescott. V posledních dnech kolují zvěsti, že se ve filmu objeví také Selena Gomez. 

Nezbývá než doufat, že pokračovaní legendární série, která od prvního nízkorozpočtového snímku nabrala hodnoty 600 milionů dolarů, dostojí slibovaného data a čekání se divákům opravdu vyplatí.