Jak se změnil nepoučitelný romantik Dawson Leery ze seriálu Dawsonův svět a kam to v herecké kariéře nakonec dotáhl

Jak se změnil nepoučitelný romantik Dawson Leery ze seriálu Dawsonův svět a kam to v herecké kariéře nakonec dotáhl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hlavní herec seriálu Dawsonův svět se objevil i ve snímku Scary Movie: Děsnej biják. Od natáčení slavného seriálu již uplynulo 22 let, ale právě Dawson jako kdyby dokázal zastavit čas.

Seriál pro středoškoláky

Když se v roce 1998 seriál poprvé objevil, byl jako zjevení. Konečně něco, v čem se probírají problémy s láskou, školou, ale i s hledáním vlastní identity. Krom toho to byl první seriál, ve kterém se objevil polibek dvou mužských postav. Hlavní představitel celého projektu, James Van Der Beek, je rodák z amerického Connecticutu. Letos v březnu už oslavil 43 let. Romantik a snílek Dawson byl naprosto jiný hlavní hrdina, než jsme byli zvyklí například u sebevědomých teenagerů z Beverly Hills 90210. Dawson se hledal.

Měl být hráčem amerického fotbalu

James přitom neměl žádné ambice stát se hercem. Byl zapálený pro americký fotbal a snil o kariéře profesionálního hráče. Když ale utrpěl otřes mozku, lékaři i jeho otec s matkou mu doporučili, aby si našel jinou vášeň. A jelikož byla jeho máma v minulosti tanečnice na Brodwayské scéně, pomáhala mu s prvními hereckými krůčky.

Dnes je otec velké rodiny

Role romantického Dawsona byla pro herce určující. Nikdy už na svůj největší úspěch nenavázal a dodnes si jej lidé spojují právě s rolí v jedné ze 128 epizod amerického seriálu. Stále se živí jako herec a nutno podotknout, že se zřejmě musí hodně otáčet. V roce 2010 se oženil s producentkou Kimberly a od té doby to u nich s dětmi jede jako na běžícím pásu. Mají spolu pět překrásných dětí. Další nádherný andílek byl na cestě, ale o šesté dítě rodiče bohužel přišli.

Když se na herce dnes podíváte, těžko byste tipovali, že od natáčení již uplynulo více než dvacet let. Dawson má stále stejný úsměv - a rozhodně nevypadá jako zasloužilý táta pěti malých špuntů.