Zítra v Ulici: Vilma bude mít po operaci, Martina odpálkuje Jirku a Adam si prodlouží stáž

Zítra v Ulici: Vilma bude mít po operaci, Martina odpálkuje Jirku a Adam si prodlouží stáž
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vilma se po narkóze probudí do dobré nálady, přesto bude Vendula nešťastná. Mladý Hložánek najde zalíbení v Martině, ale ta teď není na chlapy zvědavá. Kristýnu ničí vědomí, že když si Juliina klientka sáhne na život, Papežová za to nebude nijak stíhána. Adam si chce prodloužit pobyt ve Státech.

Vendula si vyčítá babiččin zlomený kotník

V úterý ráno zamíří Vendula za Lumírem, aby se zeptala na babičku, ale táta už není doma. Kateřina vysvětlí, že se chystá odjet pracovně do Německa, utužovat vztahy, a tak teď odešel na radnici dokončit nějaké přípravy.

Vendula má výčitky a Kateřina ji uklidňuje.
Vendula má výčitky a Kateřina ji uklidňuje. | Zdroj: TV Nova

O Vilmu však není třeba se bát. Po narkóze sice bude tak trochu praštěná, ale vše proběhne bez komplikací, a než se nadějeme, bude peskovat celý nemocniční personál za odporný čaj a neforemné polštáře.

Přestože si udrží dobrou náladu, Vendula si začne její zranění dávat za vinu. Místo aby babičku něčím zaměstnala v bistru, chtěla se jí zbavit. Kateřina dodá, že kdyby měla uvažovat stejně, musela by si také dělat výčitky. Ale řešit nějaké co by kdyby nemá smysl. Důležité je, že Vilma bude v pořádku.

Starosta pokukuje po krásné kuchařce

V hospodě se kvůli pracovní schůzce zastaví Jirka Hložánek. Při té příležitosti naznačí Martině, že by uvítal další večírek. Na neplánovaných akcích je ale problematické to, že se nedají předem naplánovat. Touhle vtipnou hláškou Martina pana starostu odbude.

Následně se Jirka ukáže v bistru, aby si s Vendulou potvrdil spolupráci na občerstvení během dětské akce, která se má konat příští týden ku příležitosti vítání školního roku. Vendy má připravovat jídlo společně s Martinou, a tak se jí o všem pochopitelně zmíní.

Přitom se Vendula dozví, že mladý Hložánek byl i v hospodě a že se mu Martina evidentně líbí. Ona by radši ponechala věci v pracovní rovině. Nechce řešit žádného chlapa.

Kristýna se Jarce svěří s trápením ohledně Papežové

Kristýnu potěší, že zase může plánovat věci s předstihem, aniž by se bála, že kvůli úzkostem je bude muset rušit. Stále se však trápí tím, že jedna z Juliiných klientek se pokusila o sebevraždu. Sejde se v hospodě s Jarkou a povypráví jí o téhle Aleně s depresemi, která Papežové pořád neochvějně věří. V léčebně podepsala reverz a zahrála na doktory divadýlko, že si omylem vzala více prášků, než chtěla. Její stav se přitom nezlepší. Když jí Kristýna zavolá, všimne si jejího utlumeného, depresivního hlasu. Léky ale kvůli Juliiným nesmyslným řečem odmítne. Kristýnu rmoutí vědomí, že kdysi zastávala stejné názory. Ráda by Aleně i ostatním klientkám otevřela oči, jenže jak?

Kristýna je na tom líp, ale co bude s Alenou?
Kristýna je na tom líp, ale co bude s Alenou? | Zdroj: TV Nova

Adam si vezme půjčku. Jarka mu to neschválí

Adam se rozhodne prodloužit si stáž v Americe, sežene si práci a vezme si studentskou půjčku, takže jeho táta Luděk bude samozřejmě příšerně prskat. Ne že by neocenil prodloužení samotné stáže, ale uvázat si na krk takový dluh je podle něj hloupost. Blanka na rozdíl od Luďka uznává, že Adam je dospělý a zodpovědný za vlastní činy. Mladíkův záměr však neschválí ani Jarka, se kterou si Adam kupodivu nadále hojně píše.

Zdroj článku:
  • Autorský text