Čtvrtek bude v Ulici dnem překvapení. Kateřina objeví divný poklad a Adam má známost s cizinkou

Čtvrtek bude v Ulici dnem překvapení. Kateřina objeví divný poklad a Adam má známost s cizinkou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když Kateřina prohlásila, že by k narozeninám ráda dostala nějaké vzrůšo, určitě nemyslela takový poklad, který pro ni Lexík připravil. Dárek od Vilmy se zdrží někde na cestě a rodinnou oslavu v hospodě naruší Tonda Hložánek. Pořádný šok čeká nejen jeho, ale i Blančinu rodinu.

Bojovka s originálním pokladem

Lexík připraví Kateřině narozeninovou bojovku plnou zábavných úkolů a záludných indicií, které ji mají dovést k pokladu. Lumíra však děsí představa toho, co chlapec považuje za poklad, a rád by se přesvědčil, že nedaruje Kateřině třeba nějaký kámen z výletu. Synek ale odmítá cokoli prozradit a ani Martina, která mu s bojovkou pomáhala, není o nic sdílnější. Lumírovi tak nezbude než počkat a trnout v hrůze, co spolu ti dva upekli.

Jirka a Martina vyvedou chudáka Tondu z míry.
Jirka a Martina vyvedou chudáka Tondu z míry. | Zdroj: TV Nova

Mezitím už se Kateřina vydává za úvodním úkolem. Po krátké ranní rozcvičce obdrží od Lexíka první indicii, která ji dovede za starou vědmou. Vilma Nyklová v bizarním šátku prozradí pobavené paní Dubovské důležité heslo a pošle ji za jejím potomkem. V hospodě se tak Kateřina setká s Martinou a dostane druhý úkol – ochutnat vína a správně určit názvy. Jako zkušená someliérka s tím samozřejmě nemá problém. Po získání další indicie se nadšená lovkyně záhad vrátí domů, kde už na ni čeká Lumír s posledním úkolem, s jakým by si měl poradit každý správný tramp a zálesák. Kateřina to zvládne jako nic a konečně vyluští odpověď na otázku, kde se skrývá její odměna. To, co ale bude ukryto v krabici od Lexíka, nečekala ani v nejdivočejším snu. Lumírovy obavy o obsah pokladu byly, jak se zdá, opodstatněné. Ale nevadí, protože pan Nykl to nakonec zachrání, když své milované věnuje nádherné náušnice.

Šok pro Tondu a opožděný dárek

Během dne se v bistru objeví Tonda Hložánek, mrzutý z toho, že nebude smět pronést proslov na charitativním vánočním jarmarku, který chystá jeho syn Jirka. Lumír mezi řečí prohodí, že Kateřina bude mít večer oslavu narozenin v hospodě a Tonda se velice nenápadně pozve také. K jeho překvapení se tam objeví i Jirka. Hned toho využije a informuje syna, že máma na Vánoce pozvala rodinné přátele, jejichž dcera by pro něj mohla být skvělou partií. Z Jirkova celibátu je Tonda už delší dobu smutný. Netuší přitom, že tenhle problém se dávno vyřešil. Jirka s Martinou mu to s chutí názorně předvedou.

Se zpožděním dorazí do hospody i Vilma, se smutným výrazem a omluvou, že její dárek pro Kateřinu dosud nedorazil. Objednala ho přes internet, což je činnost, kterou si v posledních dnech oblíbila. Doručení ale bohužel trvá poněkud déle.

Adamova záhadná známost

Z Ameriky konečně dorazí Adam a Blanka s rodinou pochopitelně lační po novinkách. Jedna obzvlášť zajímavá je ale zarazí. Zdá se, že si mladík našel novou známost. Je to cizinka? Přiletěla společně s ním? Zdrží se na Vánoce? Otázky se množí, ale Adam na každou odpovídá dost vyhýbavě, takže vlastně není jisté, jestli se skutečně jedná o novou přítelkyni. Co za jeho tajnůstkářstvím asi vězí?

Zdroj článku:
  • Autorský text