Ulice: S tátou měla Gábina vždy složitý vztah. I po letech spolu bojují

Ulice: S tátou měla Gábina vždy složitý vztah. I po letech spolu bojují
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Radek Mastný nikdy nebýval vzorem ctností. Pravidla obcházel a rodinu opustil kvůli Denise, kterou však podváděl. Bývaly doby, kdy si ani s vlastní dcerou příliš nerozuměl. Ani dnes se na některých věcech neshodnou, třeba na výchově puberťáka Šimona. Přesto mají poněkud vřelejší vztah než dřív.

Radek měl o dceřině budoucnosti vlastní představy

Gábina si prošla poměrně náročným dětstvím, za což z velké části vděčí svému otci. Tím je Radek Mastný a mít takového tátu, to samo o sobě není nic záviděníhodného. Jak vlastně Gábina (Aneta Krejčíková) vzpomíná na dětství i pozdější teenagerská léta?

„Táta s mámou byli dávno rozvedení. Máma měla svůj obchod a táta Radek Mastný podnikal a fušoval do politiky. Představoval si, že mi po střední škole zaplatí nějakou zahraniční univerzitu.“ Jak si určitě vzpomenete, tyhle vznešené plány překazila samotná Gábina, když se vsadila se spolužačkami, že svede tělocvikáře Hynka. Povedlo se jí to a přišla s ním do jiného stavu.

Netřeba zdůrazňovat, že Radek zrovna neskákal nadšením. „Když jsem mu řekla o těhotenství, byl z toho samozřejmě průšvih. Za každou cenu chtěl znát otce dítěte, to se mi v té době naštěstí podařilo utajit. Paradoxně celou situaci vyžehlila tátova druhá žena Denisa, kvůli které nás s mámou opustil. Ukázalo se, že v manželství s tátou taky nebyla dvakrát šťastná. Mezi jeho kariéru se dítě, které si Denisa moc přála, nevešlo.“ 

Milena se také změnila, má teď doma hlavní slovo. Zdroj: TV Nova

Někdy sobecký padouch, jindy starostlivý táta a děda

„Na začátku mi volali z Novy, že by mě chtěli na takovou malou epizodku na jeden den,“ vypráví Pavel Novotný, jak se k roli Radka Mastného dostal. Co o této rozporuplné postavě soudí: „Řekne se padouch, ale je někdo padouch jen tak, aniž by měl nějaké dobré stránky? Já si myslím, že Radek Mastný je člověk, který se s okolnostmi vypořádává jako koneckonců každý. Život ho někdy zavane do situací, ve kterých se potom zachová tak, aby z toho měl co největší profit. Na druhou stranu si myslím, že se někdy zachová i v opačném smyslu, jako milující otec a milující dědeček.“ (My z Ulice)

Často říkám – a není to míněno s velkou nadsázkou, že v některých rodinných věcech bych se zachoval úplně stejně jako on.

Se Šímou si děda rozumí. Zdroj: TV Nova

Dříve pro něj na prvním místě byla kariéra, teď je to rodina

Pravda je, že Radkův přístup ho nakonec dovedl za mříže. Po návratu z vězení si ovšem pár věcí uvědomil. Dokonce se dal znovu dohromady s bývalou manželkou Milenou (Alena Štréblová), Gábininou matkou. Kdykoli Gábina nebo její syn Šimon (Jakub Krause) potřebují pomoc, neváhá a přispěchá je podpořit. Byl to právě on, kdo získal cenný důkaz, který byl při řešení Šimonovy šikany rozhodující.

Ano, je v některých věcech lehkovážnější – nedávno např. ponoukal Šimona k porušení pravidel, když mu radil, aby si na lyžák tajně vzal notebook. Navíc se nesnese s Jirkou Hermanem, Gábininým přítelem (Jan Holík). Přesto byl schopen odložit malicherné spory v zájmu dcery a spojit se s Jirkou, aby jí pomohli s prací v salonu. I když se ani dnes otec a dcera na všem neshodnou, rozumějí si lépe než kdy dřív.

Zdroje článku:
  • CHŘIBKOVÁ, Ivana. My z Ulice. Praha: Ikar, 2020. ISBN 978-80-249-4296-4.,
  • Autorský text