Mor na amora: Valentýn v Ulici bude důvodem k pláči nejen pro Martinu

Mor na amora: Valentýn v Ulici bude důvodem k pláči nejen pro Martinu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Svátek zamilovaných není vždycky radostným dnem, o tom se přesvědčí většina obyvatel naší Ulice. Před Martinou si každý dává pozor na pusu a schovává darované kytice, ale marná snaha, její nálada bude stejně pod bodem mrazu. Valentýn se však příliš nevydaří ani u Klímových.

Pro Martinu bude Valentýn spíš trestem

Kdyby Martina Dubovská mohla, nejraději by celého Valentýna z kalendáře vymazala. Místo toho ale musí připravovat zamilovaná obědová menu, která si sama vymyslela, a snášet pohledy na šťastné páry. Vlastně ji ale rozčiluje i to, když se ostatní příliš snaží nedat na sobě nic znát a skrývají před ní svou radost.

Vendula kvůli Martině rychle schovává darovanou kytku.
Vendula kvůli Martině rychle schovává darovanou kytku. | Zdroj: TV Nova

Vendula se např. pokusí schovat velikou kytici, kterou dostala od Pavla. Lumír zase přinese Kateřině do hospody kytku a pralinky a máma dělá, co může, aby obojí rychle ukryla za zády. Lumír se pak pokusí celou tradici kolem amerického svátku zlehčit, aby Martinu rozptýlil a rozesmál. Jeho snaha se ovšem mine účinkem. Kateřina mu za ni ještě vyčiní. Jestli se Martina smála, tak jenom ze slušnosti. Ve skutečnosti má co dělat, aby se nesložila. Jak asi tráví Valentýna Jirka Hložánek?

Michal se bude cítit odstrčený a nedoceněný

Michal a Žofka se na Valentýna sejdou v krámku, aby to dívka měla blízko do bistra a zároveň aby příliš neriskovali, že je spolu někdo uvidí. Žofka totiž – bohužel pro Michala – stále trvá na tom, aby se o jejich vztahu nevědělo. Mladík jí daruje řetízek, který ji na chvíli připraví o řeč. Ze zaraženého výrazu není jasné, zda ji potěšil. Nejspíš ji ale jen mrzí, že sama dala Michalovi maličkost, nějakou dobrotu.

Navíc odmítne jeho pozvání na čtvrtek, kdy už má se spolužáky domluvenou oslavu vlastních narozenin v Coolně. Tam s ní Michal nesmí, protože by se hned každý dovtípil, že spolu chodí. Trochu ho Žofčin postoj zamrzí. On by na rozdíl od ní upřednostnil jejich vztah před vším ostatním. Kromě toho pro ni měl na čtvrtek už něco připraveného…

Myšlenka na náhradní miminko Ivu rozběsní

Ani u Michalových rodičů nedopadne Valentýn zrovna růžově. Ne že by ho vůbec slavili. Tento americký zvyk ignorují podobně jako např. Blanka s Evženem. Ivu navíc plně zaměstnávají myšlenky na zákrok, po kterém bude zbavena mrtvého plodu. Pochopitelně to pro ni nebude lehké. Vítek se ji pokusí alespoň trochu potěšit krásnou růží, vyznáním lásky a příslibem, že se mohou časem pokusit o další miminko. Dobře míněná útěcha se ale obrátí proti němu.

Proběhnou první polibky Dalibora a Kristýny

Zdá se tak, že jediným párem, kterému se Valentýn vydaří, ačkoli to ještě ani není opravdový pár, bude Kristýna s Daliborem Tomáškem. Ani jeden z nich nemá potřebu tenhle svátek brát na vědomí. Nebýt toho, že se spolu sešli v Coolně, kde jim obsluha nabídla zamilované menu, novinář by si vůbec nevšiml, že nějaký Valentýn je. Kristýna to zaznamenala pouze díky tomu, že v obchodním centru prodávala pralinky ve tvaru srdíček. Ačkoli tedy speciální nabídku odmítnou, stráví spolu příjemné chvíle a své setkání zakončí pusou. Při líbání je stihne načapat také Blanka, která bude mít na dceru spoustu otázek…

Kristýna a Dalibor si skvěle rozumějí.
Kristýna a Dalibor si skvěle rozumějí. | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text