Monika se vrátila domů a herečka Anna Fixová má pocit, jako by z Ulice nikdy neodešla

Monika se vrátila domů a herečka Anna Fixová má pocit, jako by z Ulice nikdy neodešla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se někam vracíte po dlouhých letech, pochopitelně to ve vás může vyvolat rozličné pocity, radost a natěšenost, ale i strach. Tohle všechno prožívala Anna Fixová po návratu do role Moniky Farské. Ulice ji však přivítala jako rodina. S Kryštofem Rímským si hned střihli vášnivou scénu.

První natáčecí den a rovnou scéna v posteli

Věrní fanoušci Ulice už jistě vědí, že se na začátku 19. sezóny vrací po šestileté pauze Monika Farská. Někdejší velká láska Kryštofa Marečka (Kryštof Rímský) nebyla ještě připravená na závazky a rodinný život, když jsme se s ní viděli naposledy. Tenkrát se nechala okouzlit Afrikou, kam nejdřív odjížděla na pravidelné charitativní mise. Posléze se tam přesunula úplně – všichni jsme si mysleli, že natrvalo.

Monika v začátcích Ulice, ještě s Tomášem Savkou
Monika v začátcích Ulice, ještě s Tomášem Savkou | Zdroj: TV Nova

Najednou je zpátky, aby v Čechách rozjela nový projekt a zjistila, zda by vztahu s Kryštofem nemohla dát druhou šanci. Oba jsou aktuálně volní, ačkoli on má před rozvodem. K manželce už ho nepoutá nic kromě péče o děti, což těžce nese nejenom samotná Karla (Markéta Stehlíková), ale také Věrka s Lubošem (Milena Steinmasslová, Rostislav Novák st.). Ti si ji velice oblíbili, zatímco Moniku paní Marečková vždycky nesnášela. Jak asi zareaguje na zjištění, že se Jitčina (Ilona Svobodová) dcera znovu stává důležitou součástí Kryštofova života? A jak do toho všeho zapadne další Márův objev, Sylva (Jana Kotrbatá), s níž se seznámil na táboře?

Jisté je, že Moničin návrat zamává se vztahy v rodině Marečkových a v celé Ulici způsobí poprask. Herečka Anna Fixová se trochu bála, že bude těžké znovu naskočit do rozjetého vlaku, ale zároveň měla pocit, jako by se vracela domů. Vlastně ji překvapilo, že se v ateliérech za ty roky nic nezměnilo.

„Hned první den jsem točila se svým kolegou Kryštofem Rímským. Viděli jsme se za ty roky jen párkrát v divadle, a rovnou jsme spolu ‚skočili do postele‘,“ popsala se smíchem první a okamžitě intimní scénu. „Bylo to kupodivu úplně v pohodě. Navázali jsme tam, kde jsme před lety skončili.“

Anně Fixové se líbí tam, kde je pod nulou

Podle své představitelky se Monika vrací do seriálu bezstarostnější a vyspělejší. Už tolik neřeší malichernosti, na které kdysi kladla důraz. Věnuje se focení, což dříve měly společné, ale Anna Fixová s tím během pandemie přestala.

„Neměla jsem tolik příležitostí. Nicméně plánuji se k fotografování vrátit. Nedávno jsem natočila s kamarádkami krátký klip na foťák, který teď musíme ještě sestříhat. Uvidíme, co z toho vznikne. Dokonce uvažuji o studiu na fotografické škole, pokud to budu časově zvládat.“

Důležité je nenechat se převálcovat pracovními povinnostmi a dopřát si čas pro sebe. Herečka ráda relaxuje tak, že si s partnerem zajde do sauny. Případně, když má volno, s oblibou jezdí na chalupu, kde si vychutnává odpočinek v houpací síti a s dobrou knížkou. Vedle toho miluje cestování a objevování nových míst.

Loni jsem si dokonce splnila svůj cestovatelský sen. Byla jsem za polárním kruhem, kde jsem měla možnost sledovat polární záři a pořídit několik fotografií. Obecně mě lákají cesty na sever, zejména v zimě.

Zdroje článku:
  • Presskit Nova,
  • autorský text