Ulice: Temná a studená smuteční síň – moderní bydlení Luďka a Vandy sklízí spíš posměch než obdiv

Ulice: Temná a studená smuteční síň – moderní bydlení Luďka a Vandy sklízí spíš posměch než obdiv
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Krematorium, kobka, temná pohřební síň… Asi je jasné, že supermoderní dům Luďka a Vandy nevyvolal u diváků nejlepší reakce. Ačkoli se mezi převažujícími výrazy odporu a zděšení najdou i světlé výjimky. Některým se moderní zařízení a všudypřítomná černá barva jeví útulnými.

Světlo a teplo u Luďka a Vandy nenajdete

Postavit si nový dům v Říčanech byl Luďkův (Vasil Fridrich) velký sen už od doby, kdy bydlel s Blankou (Linda Rybová) a plánoval s ní společnou budoucnost. Z toho – naštěstí pro Blanku a Evžena – nakonec sešlo, ale jak víme, Ludí si našel novou životní lásku ve Vandě Veselé (Kristýna Hrušínská), jež mu pomohla zařídit moderní interiér. Sama je s výsledkem více než spokojená, na rozdíl od diváků, kterým se hnízdečko lásky nejeví dvakrát romantické. Příliš prostorné a prázdné temné sídlo s šedými stěnami a na pohled studeným nábytkem se dočkalo mj. přirovnání ke krematoriu.

„Já miluji stěny bílé a potřebuji k životu hodně světla a slunce,“ píše na sociálních sítích divačka, s jejímž názorem se mnozí ztotožňují. „Mně by tam byla zima. Mám ráda světlo, dřevo, slunce,“ doplňuje další.

Krásně jednoduchý styl – jak pro koho

Ačkoli někteří nešetří negativní kritikou, uznávají, že je důležité, aby se dům líbil hlavně těm, kteří v něm žijí. Proti tomu lze těžko něco namítat, pravda?

„Mně je jedno, v čem bydlí, hlavně, že jsou spolu. Jinak jako miluju černou, ale tohle je i na mě extrém, schody nádherný, všechno super, jen aspoň ty zdi světlejší. Je to moderní, ale čeho je moc…“

Jelikož miluju černou barvu, tak by se mi ten dům měl líbit, ale vypadá to jak v pohřební síni. Strašně studenej ten interiér.

Najdou se i tací, kteří reagují poněkud diplomatičtěji a vstřícněji, ačkoli je dům také příliš neohromil: „Ve finále to není až tak špatné, dnes je ta tmavá dost moderní, mají to hezky vše sladěné, každý máme jiný vkus, já mám radši teplejší tóny barev, ale konferenční stolek je top.“

Vanda je nepochybně šťastná hlavně proto, že jí ten luxusní barák říká paní. Musí ale nadále sekat latinu a hlásit manželovi každičký výdaj, aby neriskovala, že ztratí jeho důvěru i nový domov. Kdyby jí ovšem někdo hodlal její bydlení kritizovat, jistě by se houževnatě bránila. Snad by ji potěšilo, že v moři negativismu lze občas nalézt i kapku pozitivní kritiky.

„Je nádherný,“ píše potěšená divačka na adresu opovrhovaného domu. „Takhle bych si bydlení taky představovala. Krásně jednoduchý a útulný styl.“ Co na tom, že většina lidí to vidí přesně opačně?

A pokud se ptáte, co nového přinese Luďkova a Vandina dějová linka, vězte, že to bude mít co dělat s nemocnou Hanou Šmýdovou (Adéla Gondíková). Ta se s Vandou v poslední době docela spřátelila a stane se zřejmě pravidelnou návštěvnicí i u ní doma. Vanda jistě svou novou kamarádku také občas navštíví. To se Evženovi (Martin Finger) nebude líbit, ale upřímně, on má teď dost starostí sám se sebou a s dalšími alkoholiky z terapeutické skupiny.

Přátelství Vandy a Hany zřejmě ještě zesílí.
Přátelství Vandy a Hany zřejmě ještě zesílí. | Zdroj: TV Nova
Zdroje článku: