5. poprázdninový díl Ulice: František si vezme Miloše do parády a zálesáci jedou domů

5. poprázdninový díl Ulice: František si vezme Miloše do parády a zálesáci jedou domů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Není jednoduché procházet hormonálními změnami v pokročilém věku. Miloš si připadá jako stará bába. Zatím nezačal koukat po chlapech, ale kdyby mělo dojít i na to, ach… Naštěstí je tady Franta s nápadem, jak v Milošovi probudit jeho chlapáctví. Mezitím se výletníci Nyklovi balí a vracejí do Prahy.

Stačí parta hezkých holek a z Miloše je zase chlap

V noci po příchodu z práce si Eva všimne, že Miloš má v koutku úst jakousi barvu. Přistižený Knobloch se jí nejdřív pokusí namluvit, že si s Miloškem hráli na indiány a pomalovali se, ale nakonec přizná pravdu. Zlomil jí rtěnku, jen aby se přesvědčil, jak moc už se proměnil v ženskou. Eva ho ujistí, že její prášky nemohou vyvolat takový účinek, a je víc než ochotná mu to dokázat přímo v posteli, ale stane se neslýchaná věc – Miloš na manželské hrátky nemá náladu a odbude ji klasickou dámskou výmluvou, že ho bolí hlava.

Takovou podívanou si Miloš nechá líbit.
Takovou podívanou si Miloš nechá líbit. | Zdroj: TV Nova

Evu trápí Milošovo zatvrzelé prohlašování, že už není sám sebou. Následujícího rána tedy poprosí Františka, aby zkusil vymyslet, jak mu to celé rozmluvit. Takový chytrý kluk určitě na něco přijde. Zajímavý nápad se naštěstí opravdu dostaví. František si doma na notebooku pustí němý, černobílý film se spoustou krasavic, na kterém údajně pracuje v rámci školního projektu. Miloš se nejdřív zdráhá, ale pak ho pohled na spoře oděné slečny přece jenom zaujme. Než se naděje, sedí přilepený u obrazovky s několika flaškami vypitého piva. Když se Eva později ukáže doma, ani nenadává, naopak! Směje se v naději, že už je z jejího manžela zase pořádný chlap. Jen aby mu to vydrželo…

Konec táboření: Nyklovi se vracejí do civilizace

Všechno příjemné musí jednou skončit, a tak i pánská jízda Lumíra a jeho přátel dospěje k závěru. Zatímco chlapi balí věci a pod vedením babičky Nyklové uklízejí chalupu, Lexík konečně přizná, že ocas z Máriova klobouku odnesl do lesa, aby si ho liška mohla vzít zpátky. Když se ho s Máriem vydá hledat, už ho bohužel nenajde, zato však objeví jiný poklad – zvířecí lebku s parůžky, snad jelení? To se teprve uvidí, až to Lexík doma pořádně prozkoumá.

Lexík přizná, že ocas odnesl lišce do lesa.
Lexík přizná, že ocas odnesl lišce do lesa. | Zdroj: TV Nova

Po návratu domů se Pavel přivítá s Vendulou, která připustí, že to na večírku s Martinou a Jirkou trošku přehnala. Pavel není nadšený ze zjištění, že jeho manželka nasávala se starostou. Taky to hned Lumírovi vyčte, jakmile zjistí, že Vilma za nimi do lesa nepřijela autobusem na vlastní pěst, ale byla dovezena Kateřinou. To totiž znamená, že Lumír tokal s přítelkyní, zatímco Pavlovi a Máriovi zakazoval se ženskými i jen promluvit. Pak mu nemá Vendy řádit v hospodě s mladým Hložánkem. Lumír se oběma kamarádům omluví, jako kdyby snad mohl ovlivnit, co si Vilma s Kateřinou vezmou do hlavy. Ale hlavní nakonec je, že si všichni všechno náležitě užili a Lexíkovi se dostalo toho nejzábavnějšího táboření, na které zřejmě nikdy nezapomene.

Zdroj článku:
  • Autorský text