Úterní den v Ulici s terapeuty: Kryštof a Karla jdou do poradny, Adam se radí s Julií

Úterní den v Ulici s terapeuty: Kryštof a Karla jdou do poradny, Adam se radí s Julií
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dnešní Ulice bude zaměřená na terapie. Kryštof a Karla půjdou na své první sezení u vztahového poradce. Kryštof si uřízne ostudu hned po příchodu a z přístupu pana terapeuta nebude ani trochu nadšený. Nerozhodný Adam zatím konzultuje svou stáž s Julií Papežovou.

Karla a Kryštof absolvují první terapii

Ve škole řádí neštovice a Vojta je chytl taky. Karla s Kryštofem shánějí hlídání, aby mohli jít do poradny. Zkusí Luboše, ale protože ten neštovice neprodělal, přijde místo něj Věrka. Karla s Márou jí namluví, že musejí běhat po úřadech, ve skutečnosti ale zamíří na párovou terapii. Jakmile vejdou, poradce jim řekne, aby se zuli. Kryštofa tak čeká první trapas, protože má děravou ponožku.

Když se Karla pokusí začít s vyprávěním o tom, kdy a jak se seznámila s Jakubem, Kryštof jí okamžitě skočí do řeči. Poradce ho poprosí, aby šel zatím ven. Chce si s každým z nich promluvit zvlášť a poslechnout si v klidu obě verze toho, proč vlastně přišli. Karla je z jeho přístupu vcelku nadšená. Líbí se jí, že pán spíš naslouchá, než aby mluvil. Navíc jim doporučí, aby odpustili sami sobě, oprostili se od viny a znovu k sobě našli cestu. Kryštof ale těmhle řečem vůbec nerozumí. Podrobně Tonymu vylíčí, jak zbytečná a hloupá terapie je. Kvůli klukům je ochotný tam ještě párkrát zajít, ale pokud to k ničemu nepovede, nehodlá do toho dál vrážet peníze.

Adama dnes také čeká neplánovaná terapie

Adam se v krámku seznámí s Julií. Usednou spolu ke stolu a ona mu hned nabídne tykání, načež se mu pokusí pomoci s těžkým rozhodováním. Mladík pořád neví, jestli má odletět na stáž. Kdyby zůstal, mohl by třeba rovnou začít bydlet s Jarkou. Dokonce ho napadne, že by si ji mohl vzít.

Kristýna mu řekne, že kdyby byla jeho holka, přála by si stejně jako Jarka, aby do Ameriky odletěl a chopil se jedinečné šance. Jako jeho sestra mu ale poví, že se musí rozhodnout sám.

Ani Julie mu to ve výsledku neulehčí, když ho ujistí, že žádná volba není špatná. Pokud se rozhodne zůstat v Praze, třeba potká profesora, jehož práce ho natolik zaujme, že se pak bude chtít věnovat danému oboru. Důležitá koneckonců není samotná stáž, ale to, aby se z Adama stal dobrý lékař. A to přece může i tady. Kdyby však nakonec odletěl, alespoň si potvrdí, zda je pro něj Jarka tou pravou. Jestli ano, jejich vztah to odloučení překoná.

Zdroj článku:
  • Autorský text