Dnes v Ulici: Irena vyvolává zmatky a nad Hermanem se stahují mračna

Dnes v Ulici: Irena vyvolává zmatky a nad Hermanem se stahují mračna
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Irena způsobí nedorozumění – Magdě totiž namluví, že si Prokop přeje děti. Ve skutečnosti je momentálně nechce ani on, ale ani Magda. Když si to ti dva konečně vysvětlí, oběma se uleví. Zato Jirkovi se značně přitíží po zjištění, že napadení Tomáška bude mít další neblahé následky.

Irena má jasno: Prokop chce miminko

Když Magda přitáhla domů kočárek určený pro Irenu, Prokop okamžitě propadl nevýslovné hrůze. Jeho přítelkyni poslední dobou obklopují samé těhotné ženy a on se začíná bát, aby Magda nezatoužila po vlastním dítěti. Je si tím skoro jistý, zvlášť po rozhovoru s Otíkem a také s Irenou, jíž se zkusí opatrně vyptat na nejrůznější podrobnosti. Kdy si vlastně uvědomila, že chce mít děti? Bála se těhotenství oznámit Radovanovi?

Na základě jeho záludných otázek Irena usoudí, že Prokop chce miminko. Přitom je to přesně naopak. Někdy v budoucnu by ho možná opravdu chtěl, ale vážně až za hodně dlouho. Naneštěstí se Irena se svou teorií pochlubí Magdě, která se nestačí divit. Prokop na ni v posledních dvou dnech pořád jen mručí a nevraživě se na ni šklebí. Dospěla k názoru, že je to kvůli Mirkovi, který je pozval na výlet zcela zdarma. Kvůli jeho penězům a ustavičným velkorysým gestům se Prokop možná necítí dobře, což by se dalo pochopit.

Nakonec je to ale úplně jinak. Prokop je nevrlý, protože je přesvědčený, že na něj Magda tlačí. Ve stresu konečně vyklopí, co ho tak trápí. Teprve tehdy se dozví, že Magda v nejbližší době rozhodně dítě neplánuje. Ukáže se, že byli vlastně celou dobu na stejné vlně, jen si to nedokázali říct.

Prokop teď potomka nechce, Magda také ne, ale jednou se to jistě změní.

Tomášek podá na Jirku trestní oznámení

Jirka Herman si dělá výčitky kvůli tomu, že se nedokázal ovládnout a vrhl se na Tomáška. Vytáhl ho ze dveří salonu a venku na ulici jej povalil na zem. Správný policista by se neměl nechat takhle vyprovokovat. Snad aby ulevil svému svědomí a zabránil dalším potížím, zavolá Tomáškovi a požádá ho o schůzku. Potlučený redaktor se na ni dostaví s rukou v sádře. Jirkovi se nechce věřit, že by si ji zlomil při tom pádu. Každopádně se Tomáškovi omluví a doufá, že se tím všechno smaže. Redaktor ale neztrácel čas a už na něj podal trestní oznámení. Nerozejdou se v dobrém. Jirka nelení a pořádně se opije. Ke Gábině nedorazí, přespí v autě před domem.

Zdroj článku:
  • Autorský text