Ulice: Marie odhalí dceři a vnučce své velké tajemství. Před lety byla na potratu. Blanka si to vyčítá

Ulice: Marie odhalí dceři a vnučce své velké tajemství. Před lety byla na potratu. Blanka si to vyčítá
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tak jako mají děti tajemství před rodiči, mají rodiče tajemství před svými dětmi. A Marie doposud ukrývala jedno velké. Vanda se těšila na prstýnek, ale Luděk myslel jen na společnou lóži. Mirek přijde ve 4392. dílu za Magdou a Prokopem, aby jim sdělil něco důležitého.

Magda zůstane stát s vytřeštěnýma očima, když spatří Mirka, jak k ní míří s obrovskou kyticí školní chodbou. Jen co ji Mirek stačí pozdravit, vypadne z Magdy jasně se nabízející otázka, kde se tu bere. Mirek Magdu překvapí, když jí odpoví, že jde za Prokopem. Samozřejmě ne s kyticí, tu jako pravý džentlmen koupil Magdě, protože když už se jednou po tak dlouhé době objevil ve škole a bylo mu jasné, že ji tu potká, respektive ji chtěl navštívit, přece nepřijde s prázdnou. A hlavně je to dárek k Magdiným blížícím se narozeninám. Mirek však chce mluvit i s Magdou, tak ho Magda pozve k sobě do kabinetu. 

Mirek se vrátil
Mirek se vrátil, Zdroj: TV Nova 

Magda jde po pár větách k věci a zajímá ji, proč za nimi Mirek přišel. Překvapí ji, když řekne, že se s nimi oběma přijel usmířit. Když ho přešel všechen ten vztek a křivda, co mu Magda s Prokopem způsobili, uvědomil si, že mu oba chybějí, a že nechce přijít o dobré přátele. Je vůbec možné, aby to byla pravda? Pokud ano, Mirek má opravdu srdce na dlani. Magda z toho má vlastně radost, ale Prokopovi se to vůbec nezdá a je z toho patřičně nervózní. Mirek se domluví s Magdou, že se všichni tři sejdou následující den, protože má ještě něco na srdci, co jim potřebuje říct.   

Vanda je zklamaná. Byla si tak jistá, že ji Luděk na Štědrý den požádá o ruku, že připravila všechno, aby vykouzlila romantickou atmosféru. Jenže žádná žádost nepřišla. Po Vánocích odjeli na hory, kde na silvestra naopak všechno naznačovalo tomu, že přijde ta velká chvíle. Prostředí, živá hudba, Vandiny hvězdy jasně zářily, Luděk koupil Vandě masáž, k večeři objednal silvestrovské menu, pozval Vandu na vycházku na kopec nad chalupu, bouchnul šampaňské a pak se Luděk vytasil s otázkou: „Co kdybysme si šli dřív lehnout?” 

Vanda stále čeká na prstýnek
Vanda stále čeká na prstýnek, Zdroj: TV Nova 

Kristýna se tak ponořila do rodinných konstelací, že začala zjišťovat, jestli u nich v rodině kdykoliv v minulosti nedošlo k potratu. Kristýna si totiž sestavila svou konstelaci a terapeutku napadlo, že má doma položit tuhle otázku. Od mámy se Kristýna nic nedozvěděla, ale od babičky se jí dostane šokujícího potvrzení, že to byla ona, kdo byl tenkrát na potratu. Marie se tak rozhodla proto, že jí bylo už 43 let, otec Blanky byl nemocný a ona se v té době Blance starala o Adama, když její dcera studovala. Blanku rázem přepadnou výčitky svědomí, že i ona byla zčásti příčinou toho, že se to stalo. Hodně ji to zaskočilo a rozesmutnilo. Chtěla se od své mámy dozvědět víc, ale Marie to uzavřela s tím, že už není o čem mluvit. 

Zdroj článku:
  • Autorský text