Prokop ztrácí sebekontrolu, Mirek ho zpovídá a Magda se zatím třese doma. Povedený milostný trojúhelník v Ulici

Prokop ztrácí sebekontrolu, Mirek ho zpovídá a Magda se zatím třese doma. Povedený milostný trojúhelník v Ulici
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Milovat Magdu je jako jezdit na horské dráze. Své o tom ví i Prokop, který by ji rád měl pro sebe i navzdory jeho přátelství s Mirkem, ale Magda není schopná se rozhoupat a rozhodnout se pro jednoho z nich. Prokop na ni ve 4241. dílu zatlačí.

Mirek zatím plánuje, organizuje a ukazuje Magdě krásná místa pro jejich svatbu. A stále chápe a respektuje Magdiny náladové vrtochy. Prokopovi naopak již docházejí síly. Poslední, co se od Magdy dozvěděl, byla omluva, která následovala po jejím vyznání lásky. Je z toho proto právem zmatený a tlačí na Magdu, aby se konečně vyjádřila, zda bude s ním nebo si vezme Mirka. 

I Kryštof je chápající manžel, který toleruje Karliny večerní výlety do bazénu a za Štěpánkem kvůli scénáři. Tonymu, kterému Kryštof říká, že Karlu poslední dobou vídá doma čím dál méně, to připadá podezřelé. Kryštof nad Tonyho názory jen mávne rukou. Karla přitom znovu tráví pracovní čas u Jakuba doma. Kryštof přehlédne i Brunovu poznámku o tom, že se v Coolně scházejí čím dál méně. Doma se navíc snaží pozvat Karlu na rande a oslavit jejich výročí, ale Karla se mu znovu vymlouvá na práci a nedostatek času.

Magdiných srdcových těžkostí si všimne i profesor Kalina a na matematickém příkladu jí nastíní svůj životní příběh, kdy se sám rozhodoval mezi dvěma ženami. Chce tím Magdě vlastně pomoct, ulevit jí a přimět ji, aby se rozhodla buď pro Mirka nebo Prokopa a neriskuje, že ztratí oba. Magda si ho vyslechne a svého brouka v hlavě probere s Otíkem.

Ten potom zaútočí na Prokopa, protože se dál nemůže dívat na to, jak se Magda kvůli němu trápí. Prokop svůj žal zahání v alkoholu a Mirek ho najde v hospodě. Trvá na tom, že ho odvede domů a zůstane s ním. Snaží se z něj vymámit, co se s ním děje. Narovinu se ho zeptá, zda Prokopovo trápení souvisí s ním. Jak Prokop ustojí tuhle trefně mířenou otázku? Magda na Mirka zatím nervózně čeká a bojí se, s čím její snoubenec přijde. 

Dospívající Anežka je momentálně ráda, že si má s kým promluvit. Tou vrbou je její starší sestra, která se po studijních neúspěších vrátila zpět domů. Díky tomu u Klímů doma vládne dusno, protože se její otec nechce smířit s tím, že Bára všechno vzdala. Naváží se do ní i Franty a celý spor vyústí v Bářin odchod z domova. 

 

Zdroj:

  • autorský text