Sledujte Ulici: Jolana s Marií si navzájem bodají nůž do srdce kvůli tomu, co Marie zjistí o Vandě

Sledujte Ulici: Jolana s Marií si navzájem bodají nůž do srdce kvůli tomu, co Marie zjistí o Vandě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco se v 4171. dílu jedni štěstím vznášejí v oblacích, druhé dusí zemská tíže a lidské problémy. Ty si však způsobují sami svými vlastními přeludy a smyšlenými sobeckými křivdami.

Vítek Klíma je jako znovuzrozený, nabitý pozitivní energií a sršící elánem už od brzkého rána. Nikdo další však jeho nadšení z nového dne nesdílí. Děti si stěžují, že musejí do školy a Iva se připravuje do práce. Jediné, co by tak ostatní členové rodiny ocenili, by bylo Vítkovo mlčení. Mlčet však nebude ani Iva, která se s Ditou potká v jejich bytě. 

Marie se vrací z toulek po světě. Tedy z toulek, které podnikla, aby Vandě přišla na kloub. Doma ji Jolana uvítá, aniž by tušila, že Marie trávila víkend ještě na jiném místě než na statku. Kdyby to věděla hned, jistě by Marii tak srdečně nepřivítala a spustila by na ni rovnou. Takhle si Jolana musí počkat, až se pravdu dozví z velmi nepříjemného telefonátu s člověkem, kterého už nikdy nechtěla ani slyšet.

 
 

Anička se rozhodne promluvit si postupně s Frantou a Sárou a zjistit, co si myslí o její příležitosti odjet do Londýna a fotit se Šimonem pro prestižní společnost. Franta je tím nadšený a kdyby mohl, zabalí Anče ihned kufry a doprovodí ji na nádraží. Zato Sára to vezme úplně za jiný konec.

Marie se vydala na cestu do Znojma navštívit Vandinu babičku. Ta Marii prozradí, že hned po příjezdu z Kanady se za nimi Vanda rozjela, aby řešila nárok na dům, který patří jejímu zemřelému otci a jeho sestře. Ta se od své matky o Mariině návštěvě dozví a začne řádit. Uhání Jolanu přes telefon a dá jí důrazně najevo, aby se už nikdo z jejich rodiny neopovážil je více obtěžovat. Jolanou lomcuje vztek a vynadá Marii, že do toho, co je mezi ní a Vandou a Vandou a jejími penězi, Marii nic není. Nechce, aby se mezi ně pletla, což je vzhledem k tomu, že spolu žijí a hospodaří poněkud zvláštní požadavek. Označí dokonce Marii za žárlivého blázna a pošle ji do háje. Jak s tím nakonec obě naloží?

Sára bude také jednat s horkou hlavou. Místo aby byla přející jako Franta a myslela na Ančinu spokojenost, má starost jen o sebe. Ji tu nechá Anička samotnou, na ni se Anča vykašle a od Aničky je to nespravedlivé. Přitom Anička Sáře nabídne, že může zůstat v jejím bytě. Otevře Anča konečně oči dokořán a začne poprvé myslet také sama na sebe a Šimona? Nebo hodí za hlavu svou zářivou budoucnost a obětuje vlastní štěstí pro jiné?

 

Zdroj:

  • autorský text