Temný kraj se s druhou sérií vrací na obrazovky i s celou řadou zajímavostí

Temný kraj se s druhou sérií vrací na obrazovky i s celou řadou zajímavostí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Životem unavený Petr Kraj už se zabydlel na faře, a přestože bydlení mělo hodně nedostatků, v kraji už si zvykl. Jako odborníka na sériové vraždy by ho však chtěli zpět do Prahy. Občas si tedy od svých procházek s Egonem odskočí vyřešit nějaký ten zločin do metropole. Zase se ale rád vrací zpět.

K odpočinku má nejraději procházky se svým psem a často zavítá k osamělému stromu v malebné krajině. Občas se u stromu potkával s veterinářkou Terezou (Tereza Kostková). Strom se v lokalitě, kde se natáčelo, nacházel a filmaři ho tak využili jako symbol klidu, který je v kontrastu se zločiny, které kriminalista vyšetřuje. Aby bylo místo u stromu ještě působivější, filmaři ho vylepšili o boží muka a na natáčení se tato kulisa dovážela.

Fara, ve které se stále smutný Petr Kraj (Lukáš Vaculík) zabydlel, se nachází v obci Konojedy na Praze – východ, nedaleko Kostelce nad Černými lesy. V seriálu se vesnice jmenuje Břeh. Fara však ve skutečnosti vypadala uvnitř hodně žalostně, a tak byla vylepšená zásahem rekvizitářů. Vodu nebo toaletu byste v ní však hledali marně.

Natáčelo se jak přímo v Praze, tak třeba i v Říčanech, Zásmukách nebo na zámku Štiřín. Kanceláře policejního oddělení v Praze se nacházejí v Říčanech a okresní oddělení policie je zase budova staré školy ve vesnici Kuří. Autorky seriálu, Kateřina a Jitka Bártů, se nechaly inspirovat venkovským prostředím, kam jezdí na chalupu, a právě na venkově vznikly scénáře k oběma sériím. Některá jejich oblíbená místa se objevila i v seriálu.

fara
fara | Zdroj: FTV Prima

Psí parťák Egon, který dělá samotářskému muži společnost, je ve skutečnosti Tobiáš. Když se rozběhlo natáčení, bylo mu pět let. Zlatý retrívr je opravdovým policejním psem a díky své přátelské povaze byl ve štábu tou nejoblíbenější hereckou hvězdou.

Egon
Egon | Zdroj: FTV Prima

Seriál se stal i místem příjemného setkání. Ve druhé řadě se po více než třiceti letech setkala před kamerou Markéta Hrubešová a Lukáš Vaculík. Točili spolu v minulosti film Karla Kachyni Oznamuje se láskám vašim (1988) a vzhledem k hodně pikantním scénám, ve kterých se tenkrát mladičká Markéta Hrubešová ocitla, se herci poznali opravdu důkladně. Hrubešová později přiznala, že byla do Vaculíka zamilovaná až po uši. Další setkání po letech čekalo Vaculíka s Davidem Suchařípou, se kterým se neviděl řadu let, a to od dob, kdy spolu točili seriál Strážce duší (2005–2009).

Zdroje článku: