Pro milovníky skandinávských detektivek přichází na Netflix Skoro normální rodina

Pro milovníky skandinávských detektivek přichází na Netflix Skoro normální rodina
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Podle nejprodávanějšího románu švédského autora M. T. Edvardssona, jehož kniha se prodala v úctyhodném množství více než půl milionů výtisků v 35 zemích světa, vznikla šestidílná série, která se objeví ještě tento měsíc na Netflixu.

Edvardsson, který je mezi čtenáři napínavých detektivních příběhů velice uznávaným autorem, je také v pozici výkonného producenta projektu. Tato kniha byla kritikou označená jako nadprůměrné kriminální drama. A z natáčení je autor nadšený:

Jsem ohromen! Je to splněný sen, vidět, jak moje kniha ožívá jako seriál na Netflixu. Scénář je velmi silný a Per Hanefjord je fantastický režisér, který je zapálený pro příběh. Bylo pro mě důležité, že se natáčelo v Lundu, kde se kniha odehrává. Doufám také, že někteří z mladých, neuvěřitelně talentovaných herců se v této sérii prosadí. 

V hlavních rolích švédského dramatického thrilleru se představí Alexandra Karlsson, Lo Kauppi a Björn Bengtsson.

Příběh se točí kolem bohaté švédské rodiny žijící ve čtvrti Lund, jejíž poklidný život se obrátí vzhůru nohama, když je devatenáctiletá dcera Stella obviněna z vraždy.

Byli jsme úplně obyčejná rodina, a pak se všechno změnilo.

Osmnáctiletá Stella Sandell je obviněna z usmrcení o patnáct let staršího muže. Je to obyčejná puberťačka z úctyhodné místní rodiny. Jaký důvod mohla mít, aby poznala pochybného obchodníka, natož aby ho zabila?

Její otec Adam, pastor, a její matka Ulrika, vysoce postavená advokátka, jsou odhodláni svou dceru osvobodit. To je nutí vyrovnat se s tím, kým skutečně jsou. Odhalují své nedostatky a pomalu sledují, jak se jim rozpadá pečlivě vytvořená fasáda dokonalé rodiny.

Toto strhující domácí drama posouvá rodinu až na její hranice. Otec, pastor, věří, že jeho dcera může být nevinná, a to navzdory množícím se důkazům. Matka, obhájkyně, je přesvědčená, že nikdo neříká pravdu. A dcera, zoufalá ze svých snů o budoucnosti, tuší, že nikdo nechápe, jak daleko je ochotná zajít.

Pokud se seriál bude držet knihy, příběh se před čtenáři bude odvíjet ve třech rovinách a bude zajímavé sledovat, jak se k celé tragické události postaví vzpurná dcera, vzorný a bezchybná otec a velice dominantní matka, která je zvyklá prosadit si za každou cenu to, co chce. Od diváka to bude vyžadovat soustředění, protože v okamžiku, kdy už si bude jistý, že přišel celé věci na kloub, vyplují na povrch další nové a zásadní skutečnosti, které otevřou další rovinu chápání.

Příběh nikam nechvátá, hlavně dějová linka pastora Adama je velice promyšlená, zvláště když nakonec divák pochopí jeho poněkud pokřivené vnímání světa a sebe sama, což zaručeně nepovede k dobrému konci.

Když je dospívající dcera odpovědných, čestných rodičů obviněna z vraždy, rodina si uvědomí, že to není láska, co je drží pohromadě. Jsou to lži. Příběh si pohrává s pravdou a odhaluje mnoho různých stránek chápání reality.

K vidění od 24.11. na Netflixu.