Šimon z Ulice je pro svou maminku velkou oporou

Šimon z Ulice je pro svou maminku velkou oporou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S příslibem scenáristů, že se do Ulice brzy vrátí herečka Aneta Krejčíková, se diváci začali těšit i na roztomilého představitele jejího seriálového syna Šimona, na Jakuba Krause.

Řada z nich pak byla překvapená, že se namísto roztomilého klučiny objevil čtrnáctiletý puberťák s vlastním názorem i rozumnými nápady. Stejně jako před lety –⁠ i teď Jakub Kraus u diváků zabodoval.

Šimon z Ulice je vláčen osudem své vlastní matky 

Šimon Urban to v životě neměl úplně nejjednodušší. Ačkoliv se o něj Gábina Pumrová i Hynek Urban starali, jak nejlépe dovedli, jako dítě rozvedených rodičů si musel zvykat na určité nepohodlí, když si jej rodiče střídali. Později se musel adaptovat na Berlín, kam odjel se svou matkou Gábinou Pumrovou, která se rozhodla splnit si svůj profesní sen a stala se návrhářkou. Jakkoliv krutý se mohl příběh Šimona jevit, přece jen se musel vyrovnávat s novým prostředím i kolektivem a jednoduchá pro něj nebyla ani jazyková bariéra.

Gábina (Aneta Krejčíková) maminka Šimona, Zdroj: TV Nova

Jenže tady se ukázalo, že všechno zlé je pro něco dobré. Nejenže si Šimon zlepšil své jazykové dovednosti, nýbrž nasbíral zkušenosti ze světa i nové kamarády. Když se z Berlína vrátili, musí čelit dalším výzvám. Jeho mámě zjistili rakovinu a on se teď ze všeho nejvíce snaží, aby byl pro ni oporou. 

Šimona jen tak něco nerozhodí 

Často byl sám a jeho plně zaměstnaná matka ho nevodila všude za ručičku. I proto dříve dospěl a otrkal se. Se svou mámou Gábinou je Šimon sehraná dvojka a leckdo by jim jejich vztah mohl závidět. Je totiž založený na vzájemném porozumění. Gábina často trpí výčitkami svědomí, že se kvůli práci Šimonovi nevěnuje tolik, jak by měla. Ten ji však pokaždé vtipně uklidní hláškou, že „o přítomnost své trapné matky vlastně ani nestojí”. 

Jenže teď má Šimon opravdu nahnáno. Jeho mámě zjistili rakovinu a o tom už se nežertuje. Naštěstí pro něj jim vstoupil do života pragmatický Jirka Herman, který může být částečně oporou jemu i jeho mámě. Díky tomu nejsou na složitou situaci sami. 

Zdroj článku:
  • Autorský text