Sexify: Tři studentky se rozhodly přistupovat ke svým sexuálním potřebám vědecky

Sexify: Tři studentky se rozhodly přistupovat ke svým sexuálním potřebám vědecky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Netflix je obohacený o nový titul, který slibuje prolomit všechna tabu týkající se ženské sexuality: je to Sexify, polská série, která svým tématem rozhodně překvapuje. Od dob Sexmise jsme od našich severních sousedů nic, co by se vzdáleně přiblížilo k tomuto tématu, neviděli.

Příjemné je, že v seriálu hrají neznámé tváře a některé z nich si v průběhu první série, která má 8 dílů, možná oblíbíte.

Nezvyklé téma a zpracování

Seriál režírovaný Kalinou Alabrudzińskou a Piotrem Domalewskim se točí kolem skupiny univerzitních studentek bojujících s aplikací věnovanou tajemnému vesmíru ženské intimity. Na první pohled se nabízí srovnání se slavnou britskou sérií Sexuální výchova, ale tyto dva projekty nemají vůbec nic společného.

Polský seriál nabízí především ženský úhel pohledu. O to se postaraly tři protagonistky, které mají zcela odlišné přístupy k životu a k sexualitě. Divákům tak nabízí různé pohledy na to, jaké jsou problémy dvacetiletých, od vztahu k rodičům po vztahy s jejich vrstevníky.

Seriál je určený především pro mladou generaci

Natalia (Aleksandra Skraba) je skvělá studentka, která dává přednost úplnému ponoření se do světa programování a počítačů před univerzitním společenským životem. Již tři pracovala na vývoji aplikace pro monitorování spánku, ale její profesor IT se rozhodl projekt zhodnotit jako nedostatečně atraktivní.

Tím pádem nedostala ani šanci se zapojit do studentské soutěže na konci semestru, která má najít nejpřínosnější nové technologie pro mladé lidi.

Polský seriál nabízí především ženský úhel pohledu. O to se postaraly tři protagonistky, které mají zcela odlišné přístupy k životu a k sexualitě.

Natalia se rozhodne vytvořit aplikaci věnovanou ženskému orgasmu, s nadějí na získání první ceny v soutěži. Zároveň chce upozornit na tabuizované téma. Existuje však jeden problém. Nadšená studentka nemá v sexuální oblasti sebemenší zkušenosti. Bude proto muset využít zkušenosti svých kamarádek.

Jednou z nich je Paulina (Maria Sobocinská), která má sice přítele, a dokonce ji požádal o ruku, ale je v milostných hrách naprosto bez fantazie. Trojlístek doplňuje Monika (Sandra Drzymalská), výstřední dcera milionáře, která má na svůj věk velmi dlouhý seznam milenců a při tom provozu ve svém luxusním bytě zapomněla chodit do školy.

Jejímu otci už došla trpělivost, tak dceru vyhnal z bytu, který jí koupil, poslal ji na kolej, a ještě k tomu ji nechal zablokovat platební karty. To Moniku sice rozhodilo, ale na svém životě toho moc měnit nehodlá. Náhoda ji svedla dohromady s Natalií, protože mají na koleji pokoje vedle sebe a našly způsob, jak si být užitečné.

Největší předností této polské komediální série je nepochybně poskytování trochu odlišných pohledů na to, co je na Netflixu tak oblíbeným tématem. Seriál je soustředěný čistě na životní problémy žen, kde sice muži hrají svou roli, ale řeší se výhradně ženské otázky. A to s vtipem a originálně.

Zdroj článku: