Pamatujete na seriál Sousedé? Diváci mu moc dobrou známku neudělili

Pamatujete na seriál Sousedé? Diváci mu moc dobrou známku neudělili
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Že ne všechny seriály si k divákům najdou cestu, o tom svědčí český komediální seriál Sousedé, který běžel na Barrandově v roce 2017. Z původně plánovaných osmdesáti epizod se natočilo jen 12 a u nich také zůstalo.

Hodnocení seriálu Sousedé

Každá televizní stanice se snaží upoutat diváky k televizi pomocí seriálu, u kterého předpokládá, že se jeho obsah divákům vryje hluboko pod kůži. Přesně takové mínění měla televize Barrandov o svém novém seriálu Sousedé, který se na televizních obrazovkách mihl v roce 2017. Dobře si všimněte slovesa „mihl” – docela totiž vystihuje úspěch seriálu.

Filmový server ČSFD.cz dal seriálu nemilosrdných pouhých 5 %. Seriál hodnotilo celkem 415 hodnotitelů, kteří se vlastně shodli na tom, že byl seriál Sousedé úplným propadákem.

O trochu lépe na tom byl seriál Sousedé na webu FDb.cz, kde získal 30 %. Ani toto skóre však není o nic víc potěšující, protože seriál hodnotilo jen 5 uživatelů webu.

Ačkoliv se jeho režiséři Marek Benda a Petr Soukup hodně snažili, větší pozornost seriál nepřitáhl. Nakonec bylo jasné, že tudy vlak nepojede a seriál Sousedé z obrazovek zmizel stejně rychle, jak se na nich objevil. 

O čem seriál Sousedé byl?

Seriál Sousedé byl laděný v komediálním duchu. I tento projekt vsázel na vztahové zápletky, po kterých diváci baží. Seriál zaváděl diváka do jedné z ulic nově postaveného satelitního městečka. V této ulici žilo hned několik rodin a jejich starosti a radosti byly hlavní náplní celého seriálu. Zdá se však, že šlo o docela nudnou ulici a jen málokterý divák chtěl s těmito „sousedy” sdílet svůj reálný život, natož jim obětovat svůj čas u televize.

Kolik měl seriál dílů a kdo v něm hrál?

Producenti seriálu šli do vysílání s velkou vervou a rozhodli se nový seriál nabídnout divákovi až 4x týdně. Už po dvou týdnech však z této frekvence upustili, protože seriál jednoduše neměl sledovanost. Pak se vysílal už jen jednou týdně a po dvanácté epizodě už žádná další nepřišla.

V seriálu si zahráli 

  • Jan Musil se svým partnerem, 
  • Ilona Marušáková, 
  • Pavel Betka, 
  • Jakub Mahel, 
  • Klára Košťálová, 
  • Tereza Nekudová
  • Rudolf Slivka
  • Tereza Bílková
  • Milan Řehák
  • Daniel Pivoda Ondráček 
  • Marian Imrich
  • Klára Koupilová 
  • Dagmar Turičíková
  • Martin Vimmer
  • Marie Leherová
  • a mnoho dalších…

Tereza Nekudová,  Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Co diváci seriálu dodnes vytýkají? 

Kritikou nad seriálem Sousedé uživatelé filmových serverů rozhodně nešetří. Často seriál označují za absolutní propadák. Seriálu vytýkají „zoufalé dialogy” i špatné výkony herců. Diváci u seriálu postrádají jakýkoliv šťavnatější děj a jednotlivé postavy v něm označují za vytržené z kontextu. Padlo dokonce i přirovnání, že vedle seriálu Sousedé získává také Ordinace v růžové zahradě mnohem lepší světlo (zejména u těch, kteří ji nemají moc v oblibě).

Divákům se také nelíbilo prolínání Musilových pořadů na Barrandově s dějovou linkou seriálu a špatně vnímají i prvoplánovost seriálu.

Čím si seriál získal diváckou přízeň?

Rádi bychom vám napsali, že se našli i ti diváci, kteří si seriál oblíbili a možná tomu tak opravdu je. Pokud ale ano, bylo jich žalostně málo, protože seriál nezachránili.

Co tedy diváci alespoň ocenit mohli? Možná obsazení Honzy Musila v seriálu, pokud si jej oblíbili v jeho pořadech na Barrandově. Možná se jim naopak mohla líbit jednoduchost seriálu, protože jej brali jen jako odpočinek u televize. Vzhledem ke kritickým komentářům se mohli diváci u seriálu i dobře pobavit nad špatně zvolenou formou seriálu. Když už ne obdiv, alespoň nějakou pozornost si tento seriál vysloužil.

Seriál sousedé neměl dobrou sledovanost, a proto po 12 dílech skončil

Jsou seriály, nad kterými člověk brblá u piva či kávy s kamarádkou, doma si je však čas od času pustí. Pak jsou seriály, které jsou svým obsahem opravdu zajímavé, u diváků bodují a natáčejí se ne v epizodách, nýbrž v sériích. A pak tady je barrandovský seriál Sousedé, který si vysloužil spíše jen negativní ohlasy.

Zdroje: