Seriál Iveta už sklízí první nadšené recenze. Jak se Anně Fialové hrála legendární popová ikona?

Seriál Iveta už sklízí první nadšené recenze. Jak se Anně Fialové hrála legendární popová ikona?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nova na své platformě Voyo před pár dny zveřejnila první díl očekávané minisérie Iveta, která mapuje pěvecké začátky zpěvačky Ivety Bartošové. Už nyní je označována za jeden z nejlepších českých seriálů letošního roku, přestože reakce diváků jsou rozporuplné. Co na roli říká představitelka Ivety?

Tisíc obyčejných přání se zpěvačce nevyplnilo

Minisérie legendární zpěvačku s andělskou tváří i hlasem ze začátku trefně zobrazuje jako naivní mladou holku, která má jen dvě velká přání – zpívat a být milovaná. V jedné ze svých prvních písní zpívá o tisíci obyčejných přání, nakonec se jí však nevyplnilo ani jedno.

Seriál se zabývá jejími začátky na pěveckých soutěžích, cestou do nelítostného zábavního průmyslu, poněkud falešným milostným vztahem s Petrem Sepéšim, kterého ztvárňuje Vojtěch Vodochodský, a končí známou tragédií. Stačí to ale k úspěchu?

Iveta měla v životě odjakživa jasno. Odmala toužila po tom, co se zdálo nedosažitelné. Chtěla se stát hudební hvězdou, ideálně zpívat s Karlem Gottem nebo prozatím alespoň se svou první láskou Petrem Sepéšim. Její největší slabinou však byla odjakživa její obrovská důvěřivost.

Za svými sny si však šla i navzdory nesouhlasným názorům své rodiny a druhými se nakonec nechala stáhnout ke dnu. Obzvlášť její tatínek dává v seriálu opravdu jasně najevo, co si o jejích rozhodnutích myslí.

Ale mladá zpěvačka si jde za svým, přestože si tím prokopává cestu do pekel. Postupně totiž začíná zjišťovat, že s její velkou láskou si na zamilovaný pár vlastně jen hrají a že všechno není tak růžové, jak se může zdát.

O Ivetině životě a kariéře se v pouhých třech dílech rozhodně nedozvíme všechno. Dokonce to vypadá, jako by si tvůrci jen připravovali terén na dlouhodobější projekt. Uvidíme, zda se tedy rozhodnou pro pokračování, o které si seriál dost hlasitě říká. Je ale vidět, že téma je pro diváky skutečně lákavé a nejeden z nich by Ivetin život chtěl prozkoumat i do větších podrobností.

Seriál hledá odpovědi

Mnoho lidí už Ivetu zná jen jako figurku bulváru, která následovala špatné muže a hudební průmysl ji nakonec úplně semlel. Seriál divákům ale pomáhá hledat odpovědi na to, jak se k takové životní fázi dostala a proč ji osud zavál až k tragickému konci. Anna Fialová je pro to skvělou představitelkou a Vojtěch Vodochodský svou vizáží v divácích vyvolává tu správnou nelibost. 

Příběh známé zpěvačky je navíc zobrazen skutečně věrohodně, protože se režisér a scénárista nejen několik let věnoval studiu Ivetina života, ale také se osobně setkal s její rodinou a zeptal se jejích blízkých na názor.

„K souhlasu s natáčením mě přesvědčilo několik věcí. Bylo mi sympatické, že za mnou režisér a scenárista Michal Samir přišel osobně, aby mi po letech svých rešerší osobně prezentoval svou představu, a přesto byl vše ochoten položit, pokud bych nesouhlasil,“ prohlásil syn Ivety Bartošové, Artur Štaidl, pro TN.cz. Vznik snímku podporovala také zpěvaččina sestra Ivana, která se podílela i na scénáři.

Na premiéře se ronily slzy

Na slavnostní premiéře seriálu v pražské Lucerně ukápla nejedna slza. Dojetí po zhlédnutí seriálu neskrývala ani představitelka hlavní hrdinky Anna Fialová.

„Říct, že se mi hrála dobře, je asi zvláštní. Ale byla to jedna z nejlepších prací, co jsem kdy měla,“ prozradila o roli Ivety.

A na závěr, pokud jste krátký seriál ještě neviděli, režisér snímku prozrazuje, na co se v příběhu těšit. „Ivetin příběh je tím typem příběhu, kde můžete najít úplně všechno, co se lidem může stát.“

Zdroje článku: