Dojemný a romantický příběh ze života od Rosamunde Pilcher: Znovunalezená láska

Dojemný a romantický příběh ze života od Rosamunde Pilcher: Znovunalezená láska
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Další dojemný příběh z koprodukce Německa a Velké Británie je zasazen do malebného přímořského prostředí. Štěstí znovu najdou hned dva páry, které se z různých důvodů odcizily.

Opravář automobilů Bruno konečně dokončuje náročnou opravu starého vozu, ke kterému má silné pouto a řadu hezkých vzpomínek. Vůz patřil Sophii, jeho životní lásce, a tak se ani po čase nemůže zbavit myšlenek, které jej táhnou do minulosti. Jejich vztah sice nebyl dlouhý, ale zato byl velmi intenzivní. Bruno od okamžiku, kdy mu Sophie náhle zmizela ze života, nabyl pocitu, že už nikdy takovou ženu nepotká a že ani nezažije tak intenzivní pocity lásky.

Při zkušební jízdě má však automobil poruchu. Bruno tak musí zkusit zastavit nějaký jiný vůz a požádat o pomoc. Nakonec mu zastaví velká limuzína, ve které sedí jeho ztracená láska. Žádný šťastný konec se však nekoná. Stejně jako Bruno, i Sophie poznala, s kým se potkala. Nechce se ale k románku vracet. Má už jiný život a chce se vdávat. Po velkém úsilí našla boháče, který si ji vezme. To je pro ženu, která vyrostla ve velmi chudých poměrech, splněným snem. Sophie tak zařídí pro Bruna odtahovou službu a jejich cesty se opět rozdělí.

Rodiče Bruna, Teresa a Don (na úvodní fotografii), se po tragické smrti jeho sestry rozvedli. Milovaná sestra zahynula na výletě, jenž dostala darem od otce. Když dívka zemřela, Tereza potřebovala najít viníka. Tím se v jejích očích stal samozřejmě její manžel. Hádky a špatná atmosféra v rodině vehnala Dona do náruče milenky – s manželstvím byl konec. Tereza se odstěhovala a začala studovat sociální vědy. Don zůstal na rodinný hotel sám a pravidelně bývalé manželce posílal peníze. Tereza dostala možnost zůstat na fakultě a ucházet se o místo docentky. Pomohl jí v tom jeden z profesorů, kterému se líbí.

Rozchod s manželkou není jediná pohroma, které je Don vystaven. Vypadá to, že fond, do kterého Don investoval půjčené peníze, zkrachoval. Jemu tak hrozí, že přijde o hotel, který zastavil. Jeho milenka mu ještě k tomu naznačila, že chudá být nechce, a tak šla lovit tučnější kořist.

Tereza pocítila, že se zblázní. Napřed Don zlikviduje jejich manželství, a teď dokonce i rodinný podnik. Tereza se rozhoduje, že se vrátí domů a pokusí se něco vymyslet na záchranu rodinného majetku.

Nakonec se příležitost najde. Jak brzy Don a Tereza zjistí, nejsou jediní, které postihla finanční ztráta. Spojí síly s podobně postiženou Eleonorou, aby získali důkazy, že je zakladatel fondu podvedl.

 

Kruh se začíná pomalu uzavírat, protože podvodníkem je muž, kterého si má vzít Sophie. Jediné důkazy, které by poškozeným proti Grantovi pomohly, se nachází na zlatém flash disku, který však podezřelý muž nosí stále u sebe.

Sophie pochopila, jakým způsobem si její budoucí muž obstarává své bohatství. Žádá ho, aby Brunovým rodičům majetek vrátil. K tomu se však on nemá a ona je jediná, kdo se k důkazům dostane. Nakonec, pod hrozbou vězení, se práva k hotelu vrací zpět Brunovým rodičům a mezi Sophií a Brunem to začne znovu jiskřit. Těžké chvíle spojí i jeho rodiče.

K vidění: 7. 4. ve 20:00 a 12. 4. ve 12:05 na Prima Love.

Zdroje článku: