Prostřeno: Tentokrát z Moravskoslezského kraje, ale se španělským rozjezdem

Prostřeno: Tentokrát z Moravskoslezského kraje, ale se španělským rozjezdem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jak se bude tvářit muzikant španělského původu na českou nepřejícnost a taktizování, které často úplně ignoruje kvalitu podávaného jídla? Česká mentalita mu není úplně cizí. Stejně tak je mu jasné, že pletichy i překvapení k této kuchařské show patří.

Tentokrát se ke stolu posadí dva muži a tři ženy. Všichni budou chtít předvést to nejlepší, co v kuchyni umí vytvořit. Opět se hraje o 60 tisíc korun a diváckou prémii. Zapeklitý bude úkol týdne, protože odpalované těsto už vyžaduje dávku zručnosti i zkušenost.

V pondělí bude hostitelem Antonio

Nejzajímavějším pokrmem pondělního menu bude mléčné sele. Všichni u stolu se také dozví, proč se mu na ocásek a na uši dává alobal. Muzikant Antonio (58) už v Česku žije rok – usadil se u nás po delším období, kdy měl angažmá v hotelích na Kanárských ostrovech. Antonio vaří rád a po roce pobytu už se trochu naučil česky. Aby však nedocházelo k nedorozumění, bude mu ve funkci překladatelky pomáhat manželka. Ta už v Prostřeno byla, a proto z legrace přihlásila i partnera. Antonio si jako zábavu připraví zpěv a hru na piano. Ve svém menu rozhodně předvede i kuchyni své rodné země.

V úterý je hostitelkou Nikol

Ta není v pořadu nováčkem, ale o své zkušenosti se s hosty nepodělí. Myslí si, že by to mohlo být její nevýhodou. Nikol dokonce zvolila stejné jídlo, které podávala i při minulém soutěžním vaření. Jen příloha je jiná. Hosty však spíše zaujme její výzdoba. Všude je Marylin, což část hostů obdivuje.

Nezaměstnaná Nikol (34) by rozhodně výhru uvítala. Pokud by vyhrála, tak by jela na dovolenou. Jako zábavu si pro své hosty připraví test chutí. Nikol není vybíravá, a tak kromě vnitřností dokáže sníst úplně všechno. Ve vaření vsadila na jistotu a těší se, že ochutná něco nového.

Středa patří Čestmírovi

Čestmír si zvolí náročné menu a byl by rád, kdyby to ocenili i jeho strávníci. Amatérskému kuchaři rozhodně nechybí sebevědomí – sám by si dal desítku.

Invalidní důchodce Čestmír (49) má za sebou mnoho profesí. Vystudoval střední hornickou školu. Je vyučený mechanik. Pracoval jako horník, obsluha benzínky a řidič. Nyní je v invalidním důchodu. Do pořadu ho přihlásil jeho syn. Pokud by vyhrál, jel by na dovolenou. Jako zábavu si pro své hosty připraví čtení textu s heliem, což není nic originálního. Pro hosty vybral jídla, která má sám rád.

Čtvrteční menu podává Barbora

Barbora není zrovna vyrovnaný člověk a kuchyně je pro ni nebezpečnou zónou, kde není nouze o zranění. Nakonec dojde i na slzy. Budou upřímné, nebo je to strategie?

Studentka Barbora (21) je nově ve vztahu. Vystudovala střední školu ekonomiky a cestovního ruchu a nyní studuje na Ostravské univerzitě obor sociologie a filozofie. Ráda se věnuje sociálním sítím a focení. V zimě dělá instruktorku snowboardingu. Pracovala brigádně pět let jako servírka a baristka. Pokud by vyhrála, tak by si peníze ponechala na bydlení, studium a na cestování. Část by také odložila na projekty, které plánuje v budoucnu. Menu je kombinací indické, italské a české kuchyně.

Poslední setkání je v pátek u Nikoly

Hostitelka Nikola bude chystat mechový dort. Atmosféra bude však trochu napjatá a ukáže se, kdo hodnotí tak, aby sám vyhrál. O to přece jde!

Makléřka (29) Nikola se kdysi gastronomii věnovala profesionálně – pracovala jako servírka a je také vyučená v oboru. Nyní je zprostředkovatelka prodeje nemovitostí. Také podniká – s přítelem mají cykloturistický obchod. Do pořadu ji přihlásil její přítel, protože Prostřeno společně sledují. Pokud by vyhrála, tak by si pořídili s přítelem druhé auto, nebo by peníze použili na dovolenou někde u moře.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • autorský text