Prostřeno: Školačka Maruška by si za výhru pořídila rovnátka, ostatní touží po dovolené

Prostřeno: Školačka Maruška by si za výhru pořídila rovnátka, ostatní touží po dovolené
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je tu další týden a s ním i Prostřeno z Moravskoslezského kraje. Jak bude probíhat, komu se dařit bude, komu ne a kdo dostane málo bodů z úplně jiných důvodů, než že by nezvládl vaření?

V pondělí bude hostitelkou Petra

Petra už jednou v Prostřeno byla, ale moc se jí nechce se tím chlubit. Hosty pozve do altánku a bude je hostit třeba slaninovými rolkami a česnečkou. Dojde i na vůně a chutě Itálie. Hostitelka se v kuchyni pohybuje jako ryba ve vodě a je jasné, že vaří často a s láskou. Zaujme i zábavou, protože hosty vezme na koně.

Zdroj:FTV Prima

Lektorka Petra (38) žije v Ostravě v rodinném domku a plánuje stěhování k příteli do Liberce. Místo dětí má doma hodně zvířat, dokonce dva koně. Petra se přes dvacet let věnuje jezdectví a má ráda procházky se psem. Když se potřebuje uklidnit, tak uklízí.

V úterý bude u plotny teprve patnáctiletá Maruška

Maruška vaří v bytě maminčina partnera, kde tráví dost času. Vsadí na zajímavé menu –  připraví tatarák z červené řepy s ovčím sýrem a pečenou bagetkou s bylinkovým máslem, chlebem zahuštěnou kmínku s bramborem a klobásou, jako hlavní chod bude podávat plněné kuřecí prso s letním salátem a bramborovými chipsy a na závěr připraví „palačinkosi“. Marie je ale nejvíce zaujme zábavou, kdy je vezme na parádní motorkové číslo. Sama je velkou fanynkou motorek.

Kdyby Maruška vyhrála, koupila by si rovnátka a přidala bratrovi na život. Žije v Havířově s maminkou a ve volných chvílích ráda spí, jí a poslouchá hudbu. Vařit začala, když chodila do druhé třídy – její maminka měla tehdy nehodu a byla dlouho v nemocnici. Marie se začala starat o domácnost a své bratry. Miluje jídlo, takže bez vaření se to neobejde.

Ve středu se předvede Slovák Maroš

Maroš šokuje ostatní tím, jak po sobě pořád uklízí. Tak čistou kuchyni má málokdo. Kuchtík ale něco spálí a také se bude dlouho čekat na hlavní chod. Maroš žije v bytě s těhotnou přítelkyní a jejími dětmi. Vydělává si ve stavebnictví a v kuchyni vsadí na pomazánky s domácím pečivem, bramboračku, kuřecí supreme se šafránovým rizotem a chřestem a mini cheesecaky.

Zdroj:FTV Prima

Stavař Maroš (25) se těší na miminko. Přihlásil se sám, protože by rád vyzkoušel, jestli jeho jídlo bude chutnat i cizím lidem než jen jeho rodině, pro kterou vaří nejčastěji. Pokud by vyhrál, vzal by přítelkyni i děti na dovolenou.

Ve čtvrtek se bude hodovat u Adély

Adéla je na mateřské dovolené. Žije v malém bytě, a tak se šmejděním to budou mít hosté jednoduché. Adéla, která slovy kritiky v předešlých večerech nešetřila, připraví chuťovky, hovězí vývar s domácími nudlemi a knedlíčky, vepřové výpečky, špenát a domácí bramborový knedlík. Adéla bude zvědavá, jestli uspěje s českou kuchyní.

Adéla (26) se vyučila v oboru, i když se mu následně nevěnovala. Do pořadu se přihlásila sama, protože by si chtěla vyzkoušet, jak jí to půjde a jak si povede mezi ostatními. Pokud by vyhrála, tak by peníze využila na dovolenou se synem v lázních.

Pátečním hostitelem bude Jakub

Jakub sám vychovává dceru, které věnuje většinu svého volného času. A díky ní se také zdokonalil ve vaření, protože doma dělá tátu i mámu. Jakub se nebojí zvolit odvážné menu, když připraví plněnou parmskou šunku s bagetkou a salátkem, bažantí polévku s nudlemi, hovězí roštěnou se šťouchanými bramborami s cibulkou a slaninou a bezlepkový čokoládový dort. Atmosféra u Jakuba bude uvolněná, protože ke každému chodu si připraví zajímavý kostým a prezentaci. Šikovnost hostů Kuba prověří během zábavy, kdy budou zatloukat hřebíky.

Zdroj:FTV Prima

Jakub (34) vystudoval učiliště v Třinci a pracoval i na pozici řidiče kamionu. Teď dělá mistra výroby. Je svobodný. Žije v domku, který postavil. Kromě třináctileté dcery s ním žije na vejminku i otec.  Do pořadu ho přihlásili kolegové z práce. Pokud by vyhrál, tak by část investoval na dokončovací práce kolem domu a za zbytek by jel s dcerou na dovolenou.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • Autorský text