Prostřeno: Největší kritik spálí kachnu, slíbené domácí knedlíky ani pampušky s česnekem nebudou

Prostřeno: Největší kritik spálí kachnu, slíbené domácí knedlíky ani pampušky s česnekem nebudou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Také v příštím týdnu se bude vařit před kamerami a bojovat o výhru. Tentokrát se budou soutěžící z Vysočiny snažit poprat nejen s nervy, ale také s úkolem týdne. A opět se něco nepovede. Budou hosté tolerantní?

Prvním kuchtíkem bude v pondělí Erik

Montér skel Erik (27) se do pořadu dostal díky kamarádce. Erik žije sám a spoustu si toho ve svém domově i vlastníma rukama udělal. Domácí tak nebudou jen jídla, ale i vybavení domácnosti. Pokud by Erik vyhrál, investoval by do bydlení. Jako zábavu si připraví americký fotbal. Sám o sobě tvrdí, že je flegmatik. Nejí játra, miluje lasagne a u stolu mu vadí mobil v ruce. Milovník amerického fotbalu vsadí na docela složité menu – rajčata se sýrovým salátem, jemný hráškový krém se salátem, svíčkovou na smetaně a dort.

Zdroj: FTV Prima

Erikovi se opravdu nepovede piškot. Takže ho bude dělat znovu. Jenže kvůli tomu nestihne domácí knedlík a hosté by si ho přece jen rádi dali. Ona i sázka na svíčkovou nebudu moc chytrá. Protože tu dělá každý jinak, takže se bude kritizovat. Svíčková od maminky je vždy ta nejlepší, takže každý má pocit, že nikdo jiný ji tak dobře připravit neumí. Omáčka bude s hrudkami, maso nebude pravá svíčková…

V úterý bude hostitelkou Ljuba

Operátorka výroby Ljuba (62) pracovala jako prodavačka. Nyní je jejím povoláním operátorka výroby. Je vdova a žije se svou dcerou a vnukem. Do pořadu ji přihlásily její kolegyně v práci, protože si myslí, že umí dobře vařit. Pokud by vyhrála, část výhry by věnovala spoluhráčům a tu druhou by věnovala na opravy domu. Jako zábavu si pro své hosty připraví domácí bowling. Vaří moc ráda, nemusí pikantní jídla, vnitřnosti ani kozí sýr.

Ljuba se do České republiky přistěhovala za láskou, ale bohužel před časem ovdověla. V Česku má ale dobrou práci i domov, a tak se rozhodla zůstat. Vsadí na ukrajinskou kuchyni – připraví čebureky, boršč a pampušky s česnekem, hovězí na víně, bramborovou kaši a mini dortíky. Jenomže absolutně nebude stíhat. Nezvládne připravit pampušky s česnekem, místo nich podává jen kupované pečivo. Navíc v boršči je podle hostů málo masa i zeleniny. Jak to všechno dopadne?

Zdroj:FTV Prima

Středa patří Miloslavě

Invalidní důchodkyně Miloslava (47) vystudovala střední školu a pracovala jako vedoucí prodejny potravin. Nyní je v invalidním důchodu. Žije s přítelem a s jeho dcerou a jejím přítelem. Doma mají pejska čivavu. Do pořadu se přihlásila ze zvědavosti. Jako zábavu si připravila zdobení květináčů ubrouskovou metodou. Ve volném čase ráda pracuje na zahradě, chodí do přírody a má ráda zvířata. Nemá ráda luštěniny a mlaskání u stolu.

Míla sází na domácí kuchyni. Připraví játrovou paštiku s domácím pečivem a brusinkami, dýňovou polévku, řízečky trochu jinak se šťouchaným bramborem a jahodovou pěnu z domácích jahod.

Když Miroslava pošle hosty šmejdit, netuší, že hosté budou hledat erotické pomůcky. Co nakonec najdou? Hostitelka se svěří s historkou, že nejmenovaný herec kradl na Vysočině brambory. Kdo to byl a prozradí jeho jméno? Míla si vyslouží pochvalu za dva druhy řízků. A prozradí, jak řízky připravovala.

Ve čtvrtek vaří Vašek

Student Václav (18) se do pořadu přihlásil sám. Mladík se učí na řezníka a jako zábavu chce, aby si každý vyzkoušel vykostit kus masa. Má rád hudbu a dělá vlastní rap. Sám o sobě tvrdí, že je sebevědomý, upřímný a tolerantní. Rád připravuje minutky, během zábavy se bude řešit jeho budoucí profese.

Na Vaška jsou všichni zvědaví. Celý týden se nebál vyjadřovat kriticky ke kuchařským výtvorům svých soupeřů. Všichni napnutě očekávají, s čím se na ně Vašek vytasí, zvlášť když v menu slibuje staročeskou kachnu s knedlíkem a zelím, dále pizza šneky, kuřecí vývar a tvarohovo-čokoládové řezy.

Jenomže sázka na kachnu tak docela nevyjde. Kachna bude mít černou barvu a podle hostů je spálená. Jenomže Vašek tvrdí, že to je zkaramelizovaný med a je to v pořádku. Uvěří mu to někdo?

Zdroj: FTV Prima

Poslední páteční hostinu připraví Míša

Dělnice Michaela (27) se do pořadu přihlásila kvůli dědečkovi. Přítel jí slíbil, že pokud vyhraje, tak si ji vezme. Tudíž by případnou výhru použila na svatební náklady. Zábava u stolu bude hra s ubrousky. Sama si o sobě myslí, že je hodná a přátelská. Není bohužel moc komunikativní a trvá jí déle, než se v nové společnosti rozmluví. Nejí vnitřnosti, vadí jí skřípání vidličky o zuby. Ráda připravuje jídla, která umí a zná.

Míša se po celý týden moc neprojevovala a hosté jsou zvědaví, zda se aspoň ve svůj hostitelský den dokáže rozmluvit. Hostitelka sází na tatarák z uzeného lososa, hovězí vývar, pečené kachní stehno, knedlík, zelí a cheesecake z karamelových sušenek. Zvláště o kachně se bude hodně mluvit. Hosté ji budou pochopitelně srovnávat s tou včerejší černou, kterou uklohnil Vašek. U pátečního stolu se budou probírat možnosti, kdo je taktik a kdo si přišel pro peníze.

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text