Prostřeno: Dojemný životní příběh, matrace jako dárek a podezíravé pohledy nad plnými talíři

Prostřeno: Dojemný životní příběh, matrace jako dárek a podezíravé pohledy nad plnými talíři
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Prostřeno bude tentokrát v Moravskoslezském kraji, kde se o titul nejlepšího hostitele a hlavní výhru 60 tisíc utkají čtyři ženy a jeden mladík, kterého budou dámy hodně rozebírat. Má vůbec nádobí? A kde spí, když nemá ani matraci?

V pondělí u Angeliky

Zdroj: FTV Prima

Mladá maminka na mateřské dovolené žila dlouho v zahraničí a do České republiky se vrátila teprve nedávno se svým přítelem, který je z Austrálie. Společně vychovávají dceru. Přítel bude muset pomáhat i během vaření, kdy si hostitelka nemůže poradit s rozkrojením tvrdé dýně.

Angelika hosty překvapí tím, že musí držet bezlepkovou dietu. Připraví zeleninový salát, dýňovou polévku, kuřecí špíz a zapečené brambory s česnekovým dipem a kaštanovou pěnu jako dezert. A své soupeře překvapí hned při uvítání, kdy si z nich udělá tak trochu legraci a začne na ně mluvit anglicky. Ti se vyděsí a budou se bát, že se nedorozumí.

O úterní hostinu se postará Marie

Marie pracuje v sociálních službách. Mezi její koníčky patří vaření, četba, pečení a volný čas věnuje rodině. Sama o sobě tvrdí, že je přátelská, veselá a trochu praštěná. Marie hosty přivítá v rodinném domě, kam se přestěhovala za partnerem, se kterým se potkala na seznamce teprve před pár měsíci. Téma seznámení se bude během večeře řešit stejně jako Maruščino menu.

Marie sází na domácí kuchyni, když připraví maminčin salát a domácí cibulový chléb, polévku z pečených rajčat a česneku, svíčkovou omáčku s domácími knedlíky a cheesecake. U stolu se bude hodně řešit tuhé hovězí maso. Neměla sáhnout po pravé svíčkové?

Ve středu se k plotně postaví Damián

Zdroj: FTV Prima

Ten je momentálně bez práce a ve volném čase rád hraje na počítači. Damián si o sobě myslí, že je energický, empatický a trochu bláznivý mladý muž. Dámy jsou na něj hodně zvědavé, protože u stolu se projevuje jaksi zvláštně. Nenosí jim žádné dárky a působí hodně nesměle. Jak to tedy u něj doma dopadne? Jak navaří?

Zatímco děvčata se připravují na přehlídku polotovarů, Damián je příjemně překvapí, když své menu navaří docela poctivě. Damián slibuje toasty a ďábelské pokušení jako předkrm, žampionový krém s krutonky, těstoviny s omáčkou Bolognese a jako dezert tiramisu. Dámy budou ale nejvíc v šoku z Damiánova bydlení. Damián totiž žije ve velmi malém bytě, kde spí na zemi. Překvapením pro Angeliku bude to, že si Damián hravě poradí i s bezlepkovými alternativami.

Čtvrtek bude patřit Veronice

Veronika pracuje jako asistentka. Miluje cestování, poslech hudby a ráda čte. Sama o sobě si myslí, že je přátelská a společenská. Někdy je prý také tvrdohlavá a cílevědomá. Také Veronika chce vyhovět bezlepkové Angelice a rozhodne se všechno lepkové pro ni nachystat i v bezlepkové verzi. Jenomže udělá osudovou chybu, když vsadí na špaldovou mouku. Ta sice lepku obsahuje méně, ale zcela bezlepková není.

Práce se dvěma druhy mouk se ukáže jako komplikovaná a bude Veroniku hodně zdržovat. Veronika se tak úplně zbytečně dostane do situace, kdy nebude stíhat. Má totiž docela složité menu – domácí paštiku z kuřecích jater s brusinkovým chutney a domácí bagetkou, francouzskou cibulovou polévku s domácí bagetkou zapečenou se sýrem, hovězí po burgundsku s bramborovo-batátovým pyré a zeleninovým chipsem. Jako dezert se podává čokoládový krém s mascarpone a čokoládovými hoblinkami.

Páteční pohoštění u Hanky

Zdroj: FTV Prima

Hana je máma tří dětí. Pracuje jako asistentka pedagoga a ráda sportuje a cestuje. Během své večeře Hana překvapí Damiána, když mu předá matraci, kterou mu sehnala. Damián má starosti, jak si matraci odveze a jestli tím Hanka náhodou nehraje na city. Hanka sice nakonec neudrží slzy, ale kvůli matraci to nebude.

Hanka připraví domácí česnekovo-sýrovou pomazánku s domácí bagetkou, bažantí vývar s domácími nudlemi, kuřecí směs s pečenými bramborami, šopský salát a halloweenský pudink.

Úkolem týdne bude připravit lokše, což bude pro některé docela oříškem. Jak celý týden dopadne, o tom se můžete přesvědčit sami. Třeba se i inspirujeme některým pokrmem.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • Autorský text