Poslední oběť: Fučík ve 4. epizodě objasňuje příčinu dopravní nehody a dva muži vědkyně Hrubanové si vyjasní minulost

Poslední oběť: Fučík ve 4. epizodě objasňuje příčinu dopravní nehody a dva muži vědkyně Hrubanové si vyjasní minulost
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Stela i Hruban k sobě sice cítí určité sympatie, každý má však svou pravdu. Hruban cítí pořád silný vztah k zesnulé ženě, a to i přesto, že jejich manželství nebylo ideální. Stela zase odmítá připustit, že by její bratr byl zapletený ve vraždě vědkyně.

Albert se musí podrobit policejnímu výslechu. Podezření z vraždy je však schopný velice rychle vyvrátit a má také rozumné vysvětlení pro „ukradené vzorky“ z výzkumné laboratoře. Naopak rychlý spád vezme vyšetřování poruchy na autě, kvůli které Táňa Hrubanová havarovala. Byl to Šmeral, který poškodil brzdy na autě, jež parkovalo před farou a jímž běžně jezdil Albert do práce.

Šmeral s manželkou
Šmeral s manželkou. | Zdroj: FTV Prima

Místní opilec se naštval, když mu Albert nechtěl půjčit peníze. Podle Šmerala to je jeho povinnost – jako kněz musí pomáhat svým farníkům v nouzi. Jenže když ho o pár tisíc korun Šmeral požádal, farář mu místo peněz dal kázání a ponížil ho, ale do peněženky nesáhl. Když vystřízlivěl, jeho nápad poškodit na autě brzdy mu už tak úžasný nepřišel a nehoda Hrubanové mu způsobila otřes. Vše chtěl vyřešit sebevraždou.

Stela a Hruban se nakonec i přes odlišné názory usmiřují a znovu se potkávají. On chodí k ní na terapie, ona za ním na bazén, kde se snaží překonat strach z vody a naučit se plavat.

Kriminalista Standa Fučík objasní nehodu Táni Hrubanové, když se Šmeral dozná k tomu, že úmyslně poškodil její auto v domnění, že patří Albertovi, jehož chtěl vytrestat. Nechtěl nikoho zabít – už vůbec ne Táňu, kterou vlastně neznal. Šmeralová bere zatčení svého manžela jako zasloužený trest za jeho bezohledné chování, na které nestačila ani manželská terapie.

Jenže ani potom nemá Albert klid. Vyšinutá Březinová se vydává do Záhřebu a zapaluje mu jeho laboratoř. Naštěstí se na faře právě v ten okamžik objevuje Stela, která přijela zakopat válečnou sekyru. Zastaví řádění vědkyně a přivolá hasiče, kteří budou mít možnost vyzkoušet nové hasičské auto v praxi.

Albert se konečně potkává s archeologem Hrubanem, aby si vysvětlili nedorozumění z minulosti ohledně Táni. Oba ji svým způsobem milovali, přestože věděli, že ona má ráda hlavně sebe. Hruban už nesní o jachtě a nekonečném dobrodružství, a tak loď dává tchýni Nině a švagrové Olině. Původně mělo jít o překvapení pro Táňu. Advokátka Rossmanová je z něj uchvácená. To by byl ale ideální manžel!

Albert pokračuje ve výzkumu s docentem Benešem, ale sám se nedokáže rozhodnout, zda je více vědcem nebo farářem.

Zbývá také odpovědět na řadu otázek, a to včetně té, kdo otrávil Táňu.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • autorský text